Signerte «nye Messi»:

- Han har alle ingredienser

Amad Diallo er omsider klar for spill i Manchester United. Ole Gunnar Solskjær forteller til Dagbladet at ungguttens debut kan være rett rundt hjørnet.

DIALLO: Ole Gunnar Solskjær forteller i dette eksklusive intervjuet med Dagbladet at nysigneringen Amad Diallo kan få sin debut mot Liverpool. Video: Ljosland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke mange minuttene han fikk for Atalanta før han pakket ut av garderobeskapet i Italia og satte kursen mot England og Manchester. 59 for å være nøyaktig. Han landet på flyplassen i Manchester fredag i forrige uke og har fått tildelt draktnummer 19. Nå er United-karrieren i gang.

- Han har hatt to treninger, så vi har ikke rukket å se så mye på ham ennå. Men han er med førstelaget. Vi har sånne «bobler». Og er du ute av den, så må du ha to negative tester før du kan komme tilbake. Så vi har han her med oss til noe skjer, forteller Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

FERGUSON: Ole Gunnar Solskjær har god kontakt med Sir Alex Ferguson. Video: Ljosland Vis mer

Messi-sammenlikningen

Tidligere lagkamerater i Atalanta har sågar sammenliknet 18-åringen med selveste Lionel Messi.

- Han er en spennende spiller som skal få tid. Han er en unggutt som har kvaliteter som er spennende, også trenger han å bli vant til den fysiske stilen i England. Det sier seg selv når han er 18. Vi har et fantastisk støtteapparat som skal hjelpe ham til å bygge opp en fysikk som passer til Premier League. Men han har alle ingrediensene til å bli en veldig god spiller, så vi skal gi ham tid, forklarer Solskjær.

I EKSTASE: Ole Gunnar Solskjær skryter uhemmet av nysigneringen Amad Diallo som endelig har ankommet Old Trafford: Foto: Clive Brunskill/PA
I EKSTASE: Ole Gunnar Solskjær skryter uhemmet av nysigneringen Amad Diallo som endelig har ankommet Old Trafford: Foto: Clive Brunskill/PA Vis mer

- Hvor god kan han bli?

- Det kan jeg ikke si. Hvor langt er et tau? Så det er vanskelig å si. Han er i en av de beste klubbene for å få ut sitt beste potensial, hvert fall. Vi er ganske flinke til å utvikle unge gutter og gi de en sjanse. Det skal han få. Så er det opp til ham å gripe sjansene sine, sier han strategisk.

Varsler mulig debut

Men til tross for at han knapt har rukket å trene med sine nye lagkamerater, røper Solskjær at debuten likevel kan være rett rundt hjørnet.

DIALLO: Amad Diallo kommer til Manchester United fra Atalanta i januar. Video: Amad Diallo / Rødt Kort. Vis mer

- La han få litt tid. Men om det er mot Liverpool i ligaen, Liverpool i FA-cupen, nå til helga, eller om to eller tre uker … Det spørs. Vi har en veldig frisk stall, det er bare én eller to som er tvilsomme til helga. Jeg utelukker ikke at han er med i troppen til Liverpool-kampen. Ting kan skje. Du ser hvor fort ting skjer her borte i England. Plutselig har et lag seks spillere ute med corona. Så man vet ikke. Jeg vil ikke sette noe tidspunkt på det, men han er hvert fall inne i gruppa, trener med oss og kan bli valgt i troppen, røper Solskjær overfor Dagbladet.

- … og da er det naturlig å anta at han får debuten i løpet av sesongen?

- Ja, og tar han vare på sjansene på trening og viser seg fram, og at vi er heldig med at han unngår skader. Da utelukker jeg ikke det.

- Men ellers er vi veldig heldige og har vært veldig flinke til å være klar til å være med i stallen. Og det er et symbol på at det går bra også. De biter tennene sammen og overser småskader sånn at de er klare uansett, sier Solskjær til Dagbladet.

Resten av intervjuet kan du lese og se på Dagbladets plattformer i dagene som kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer