- Han har alle muligheter

Ole Gunnar Solskjær er imponert over VIF-spissen Mohammed «Moa» Abdellaoue, men Sir Alex bestemmer.

CARRINGTON (Dagbladet): Den begynte med stadig mer euforisk medieskryt, før den stupte ned i bratt utforbakke i ukrainske Dnepropetrovsk. Nå rundes Mohammed Abdellaoues berg-og-dal-bane-tur av ei uke av med en opptur i form av skryt fra mannen som mange har sammenliknet ham med - Ole Gunnar Solskjær.

Manchester Uniteds reservelagstrener mener Moa har svært så gode sjanser til å følge hans egen karrierekurve, som inntil nå har vært påfallende lik.

- Mot slutten av sesongen og spesielt i cupfinalen, viste han kvaliteter som alle er ute etter og ser etter. Dessuten vet jeg at han er en jordnær og profesjonell gutt, så han har alle muligheter til å få en god karriere, sier Solskjær til Dagbladet.

Vil ikke blande seg

Nettopp Manchester United har blitt nevnt som en i den angivelige horden av giftesyke friere som kjemper om Moas gunst. I likhet med hovedpersonen selv, ønsker imidlertid ikke Solskjær å nøre oppunder alle spekulasjonene rundt VIF-spissen.

- Jeg skal ikke blande meg inn i hva de over meg gjør. Jeg har mine spillere på reservelaget, som jeg har med å gjøre, sier en diplomatisk Solskjær.

Egne spillere bryr han seg til gjengjeld mye om, noe han blant annet har lært mye om fra sin egen sjef gjennom 11 år, Sir Alex Ferguson.

- Jeg har trivdes veldig, veldig godt under han, og måten han har behandlet meg på er en mal på hvordan jeg skal behandle mine spillere på. Han behandler dem hele tida med respekt og er veldig ærlige og åpne mot dem, og det er noe jeg prøver på selv også. understreker Solskjær overfor Dagbladet.

- Han har alle muligheter

Søndag kunne United-treneren presentere noe av det han har lært egne elever til en annen storhet i norsk fotball, Rosenborg.

Det unge United-laget, hvor Magnus Wolff Eikrem fikk en knapp halvtime, skuffet heller ikke sjefen i uvennlig piskregn og vind med kuling i kastene på klubbens treningskompleks i Carrington sørvest for Manchester.

Tilfredsstillende

En heading fra Mikael Dorsin etter en mønsterkontring av RBK og et distanseskudd fra Darron Gibson, sørget for 1-1 i Rosenborgs siste test foran møtet med Valencia i UEFA-cupen på torsdag.

- Jeg vet at uansett hvem av mine spillerne vi setter inn på førstelaget, vil kunne spille godt sammen med ti andre. Men når du setter 11 unggutter sammen, og spiller mot en gjeng mannfolk, som er godt samspilt og holder god europeisk standard, spesielt på hjemmebane, synes jeg det var veldig, veldig tilfredsstillende, konkluderer Solskjær.

Tilfreds var også Alexander Tettey, som leverte en meget solid kamp i midtbaneduellen med Uniteds Darron Gibson, som har banket på døra for førstelagsspill blant de store stjernene i høst.

- Jeg hadde gledet meg lenge til å få testet meg mot noen av de beste unge spillerne i verden. Jeg synes det gikk fint store deler av kampen, og vi finner hverandre godt til tider, sier Tettey til Dagbladet.no.

Erik Hamrén så også flere plusser enn minuser etter at laget hans var i kamp for første gang siden 0-3-tapet mot St. Etienne 6. november.

- Det er bra å få en kamp i beina igjen. Første omgang ga meg flere positive svar. I annen fikk jeg noen positive svar, men også noen som var mindre bra, oppsummerer Hamrén.