- Han har alltid innbilt seg at vi liksom skal være som Williams-søstrene

At Ezinne får med lillesøster Chiamaka til lag-EM er det kanskje pappa Okparaebo som gleder seg mest over.

(Dagbladet): Til helgen skal Chiamaka Okparaebo få sin internasjonale debut på seniornivå under lag-EM i Gateshead, England.

Da er det godt at storesøster Ezinne også er med på laget, og kan gi gode råd.

- Det er greit å ha henne der, til å kunne gi meg gode råd og tips. Særlig i forhold til nerver, og generelle råd til hvordan man holder hodet kaldt, for det er hun god til, sier Chiamaka Okparaebo.

Williams-søstrene Hun og storesøster møter Dagbladet på Bislett Stadion, få dager før de setter seg på flyet til England.

Chiamaka legger ikke skjul på at hun gleder seg, men forteller at det noen andre i familien som nesten gleder seg mer.

- Jeg tror det blir gøy og spennende. Og så er det gøy for hele familien generelt, nå som de har begge søstrene i gang, også internasjonalt.

- Særlig faren vår er stolt over det, for han har alltid innbilt seg at vi liksom skal være som Williams-søstrene, ler 21-åringen over farens henvisning til de amerikanske tennissøstrene.

16-år gammel ble Chiamaka narret inn i friidretten, av søsterens gamletrener. Selv om hun ikke har valgt samme gren som Ezinne, tror Chiamaka at hun lenge må leve med stempelet som «lillesøsteren til».

- Jeg tror jeg alltid kommer til å være stemplet som lillesøstra. Det er jo gøy, men man føler jo det ekstra lille presset. Man føler at folk følger ekstra med, noe de kanskje ikke hadde gjort om jeg ikke hadde Okparaebo som etternavn, sier Chiamaka, som har valgt tresteg som gren.

- Hun er up-and-coming Ezinne Okparaebo har vært med på lag-EM flere ganger tidligere, og vet hva hun går til. Hun innrømmer at hun er stolt over at Chiamaka nå skal få ta del i det gode selskap.

- Ja, det er jeg. Hun er jo up and coming, så hun er jo med for å lære og få mesterskapserfaring fra EM, sier Ezinne, og forteller at de skal dele rom sammen i helgen.

Og hun er ikke redd for at lillesøsteren skal overskygge henne, i alle fall ikke enda.

 STEMPLET:  - Jeg tror jeg alltid kommer til å være stemplet som lillesøstra, sier Chiamaka Okparaebo.  Foto:Thomas Rasmus Skaug
STEMPLET: - Jeg tror jeg alltid kommer til å være stemplet som lillesøstra, sier Chiamaka Okparaebo. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Det går helt fint, Ezinne, og legger til:

- Vi driver jo med noe litt forskjellig. Hun driver med tresteg, mens jeg er mer ren sprinter. Så jeg synes det bare er hyggelig.

Forveksles ofte Ezinne forteller at hun har lært seg til at ikke alle greier å se forskjell på hun og søsteren.

25-åringen forteller at de var på Petter Northugs bursdagsselskap var det en fyr som gikk rett bort til Chiamaka og la ut i ti minutter om hvor mye han beundra henne, Ezinne.

- Og en annen gang var det en fyr som ga meg kameraet og ba meg ta bilde av han og Ezinne. Men jeg tok bare bildet og gadd ikke å si noe, så får han heller bare gå rundt og tro at han har tatt bilde med Ezinne, ler sprinteren.

Håper på 13 meter Selv om begge søstrene håper at Norge skal gjøre det best mulig under lag-EM, har begge også større mål senere i sommer. Chiamaka håper på å bruke lag-EM til å kvalifisere seg til U23-EM, mens Ezinne håper på å fortsette utviklingen frem mot VM i Moskva i august.

- Jeg håper på å forbedre min personlige rekord på 12.81, så 13-meteren hadde vært veldig bra, for da kvalifiserer jeg meg for U23-EM som også er i år.

- Og det er å kvalifisere meg dit som har vært hovedmålet denne sesongen, selv om jeg også har vært heldig å få være med på Bislett Games og lag-EM som en bonus, smiler den blide 21-åringen.