Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han har blitt vraket og utskjelt, men i kveld kunne Nasri endelig smile igjen

- Det var viktig for meg.

• Roma - Manchester City 0-2

(Dagbladet): Før skjebnekampen mot Roma manglet Manchester City sine fire beste spillere. Da sto utskjelte Samir Nasri fram og farget den italienske himmelen lyseblå.

 - Roma er et vanskelig sted å komme, men Samir gjorde det verdt turen for fansen. Folk avskrev oss uten nøkkelspillerne våre, men vi sto sammen. Vi trodde på dette, sier den lykkelige Manchester City-keeperen Joe Hart.

Han sto en bunnsolid kamp i den italienske hovedstaden, men det var en omstridt franskmann som sto for de to største prestasjonene i fraværet til Vincent Kompany, Yaya Toure og Sergio Agüero.

Først banket Samir Nasri inn 1-0 etter en drøy time, så vartet ballvirtuosen opp med en nydelig pasning til Pablo Zabaleta da argentineren befestet Manchester Citys posisjon blant de 16 lagene i Champions League-sluttspillet.

- Helt utrolig Nasris prestasjoner kommer etter en sommer hvor han ble vraket til den franske VM-troppen på grunn av sin kontroversielle væremåte. I høst har han også vært plaget med en skade, noe som gjorde det ekstra deilig å skinne for fullt igjen i kveld.

- Det var viktig for meg å score. Etter operasjonen min tok det meg en stund å komme tilbake på toppnivå, men der er jeg nå. Det var viktig å vise at vi er et lag og det klarte vi. På stillingen 1-0 hadde også Joe Hart en utrolig redning. Jeg synes laginnsatsen var helt utrolig, forteller Nasri.

Resultatet betyr at Manuel Pellegrinis menn er videre til sluttspillet i Champions League, noe som så ut som en fjern drøm for bare to uker siden.

Små marginer Da lå Manchester City under 2-1 hjemme for Bayern München med bare fem minutter igjen å spille, men fikk et brukbart utgangspunkt før kveldens match etter at Agüero fullførte sitt eget hat-tricket og lagets utrolige snuoperasjon helt på tampen.

Engelskmennene mistet imidlertid aldri troen på at de kunne gå videre.

- Du vinner ikke to Premier League-titler på tre år uten videre. Vi har besluttsomhet, karakter og en gjeng med fantastiske spillere. Når du legger det sammen, så har du alltid en sjanse, sier sisteskansen Hart.

At de lyseblå avanserer med et nødskrik, er det likevel ingen tvil om. Manchester City har kun vært blant de to beste lagene i gruppa en gang denne høsten. Det er etter kveldens seier i den aller siste kampen.

På mandag trekkes 8-delsfinalene. Spørsmålet mange stiller seg allerede nå, er hvem av City og de andre gruppetoerne som trekker de spanske kanonene Barcelona og Real Madrid.

• Disse 16 lagene er videre i Champions League:

Atlético Madrid, Juventus, Real Madrid, Basel, Monaco, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Arsenal, Bayern München, Manchester City, Paris Saint-Germain, Barcelona, Chelsea, Schalke 04, Porto og Sjakthar Donetsk.

BANENS VIKTIGSTE: Samir Nasri sto fram da de andre stjernene manglet. Det gjorde godt for franskmannen.  AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
BANENS VIKTIGSTE: Samir Nasri sto fram da de andre stjernene manglet. Det gjorde godt for franskmannen. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer