- Han har de fysiske egenskapene som skal til for å lykkes

Her får Hakan (18) vite at han er én av Norges beste unge fotballspillere.

(Dagbladet): Fem norske talenter ble denne helga sendt til Nederland for å kjempe om en plass i den globale finalen i talentkonkurransen The Chance.

Bruno Leite var den første finalisten som fikk en ettertraktet finalebillett.

Deretter ble 17-åringen Mathias Fredriksen håndplukket etter at han vant en talentkonkurranse som 15-åring.

Senere fant speiderne de to ungguttene Fitim Kastrati (17) og Imad Ouhadou (18) slik at det bare gjensto en plass på flyet til Nederland.

26 spillere møtte opp for å kjempe om den siste ledige plassen. Til slutt stod det mellom fire unge talenter, og speiderne hadde problemer med å skille to av dem. Valget falt på 18-åringen Hakan Polat som til daglig spiller på a-laget til Romsås.

- Det var en fantastisk følelse å gå videre til finalen, jeg følte at jeg endelig kunne oppnå fotball-drømmen min, sier Hakan til Dagbladet.

- Hva er drømmen din?

- Jeg ønsker å nå så langt som mulig. Min favorittklubb er AC Milan, de er et fantastisk lag, sier Hakan.

Jevn kamp 18-åringen trodde det skulle bli en jevn kamp om å få den siste finalebilletten. Han kjente til flere av spillerne han konkurrerte mot, og har også vært med i en tidligere runde av konkurransen.

- Jeg trodde det skulle bli jevnt. Jeg var med tidligere, og da stod det mellom meg og Bruno Leite om hvem som skulle gå videre. Derfor hadde jeg en følelse av at jeg skulle bli blant de fire beste iallefall, sier Hakan.

Hakan imponerte mange med en blendende teknikk og en stor ro med ballen i beina. Ut fra videoen over er det vanskelig å forestille seg at Romsås-spilleren er midtstopper.

- Det stemmer at jeg er midtstopper. Jeg pleide å spille mye på løkka da jeg var yngre, så jeg har litt god teknikk, sier Hakan.

Trener mye - Hva er dine styrker som spiller?

- Jeg er best til å vinner dueller. Jeg gjør det enkelt på banen, er flink til å holde roen. Jeg er nok best i etablert spill, men kan også komme på raske løp med ballen i beina, sier Hakan.

Midtstopperen trener 8-10 ganger i uka og hørte om konkurransen gjennom treneren sin. Han fokuserer bare på å gjøre sitt beste i Nederland, og tenker ikke på de store europeiske klubbene han kan vinne prøvespill for.

Og om han en dag skulle ende opp i Tippeligaen?

- Da vil jeg spille for et godt spillende lag, ikke et lag som bare slår lange baller, sier Hakan.

- Ikke overrasket Romsås-trener Rune Gjertsen er ikke overrasket over at en av hans spillere gikk til finalen i The Chance.

- Nei overrasket er jeg ikke. Han har ikke vært så lenge i Romsås, da han kom ganske sent. Jeg har ikke så god oversikt over andre på hans alder i Oslo, men jeg ser at det er en god spiller, sier Gjertsen til Dagbladet.

Gjertsen har brukt Hakan sentralt på midtbanen i noen kamper, nettopp fordi han er mer teknisk enn gjennomsnittet i norsk fotball.

- Han har de fysiske egenskapene som skal til for å lykkes. Han er en stor spiller for alderen, forholdsvis høy, og veier bra til å være såpass ung. Hurtigheten er også bra. Han har egentlig det meste, sier Gjertsen.

- Tror du han kan nå langt?

- Han har forutsetninger for å nå langt. Han må bare jobbe litt med konsentrasjonen slik mange unge må gjøre. Det gjelder både på trening og kamp. Kvalitetsmessig og ferdighetsmessig er han god nok, sier Gjertsen som legger til:

- Vi savnet han i kampen denne helga (3-4 tap for Raufoss). Vi hadde kanskje ikke tapt om han var med, men det vet vi jo ikke, sier Gjertsen.