KLAR:  Magnus Carlsen under pressekonferanse i Oslo tirsdag i forbindelse med Norway Chess 2014.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KLAR: Magnus Carlsen under pressekonferanse i Oslo tirsdag i forbindelse med Norway Chess 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- Han har en irriterende tendens til å slå meg og respekterer ikke min autoritet

Carlsen om sjakk-motstander.

(Dagbladet): Magnus Carlsen møtte pressen i dag før sjakkturneringen Norway Chess 2014 som arrangeres 3.-13. juni.

- Jeg gleder meg til å spille. Det blir godt å slappe av litt først, sier Carlsen til Dagbladet.

I turneringen møtes Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Veselin Topalov, Fabiano Caruana, Alexander Grisjuk, Sergej Karjakin, Peter Svidler, Simen Agdestein og Anish Giri.

Det er det sterkeste feltet som har spilt på norsk jord. Gjennomsnittratingen er 2774.

- Irriterende Giri ble presentert som sistemann og ble mottatt med blandede følelser av Carlsen. 19-åringen er rangert som nummer 17 i verden.

TIL NORGE: Anish Giri fra Nederland er klar for Carlsen-møte. Foto:   AFP PHOTO / ANP / LEX VAN LIESHOUT
TIL NORGE: Anish Giri fra Nederland er klar for Carlsen-møte. Foto: AFP PHOTO / ANP / LEX VAN LIESHOUT Vis mer

- Jeg er skuffet over siste spiller. Giri er en god, hyggelig fyr, med har en irriterende tendens til å en slå meg og til å ikke respektere min autoritet, sier Magnus Carlsen  med et smil, og viser at ironien han er kjent for fortsatt lever i beste velgående.

Kampene går i Stavanger-området i neste måned - og VM-motstander Vishy Anand takket nei til å delta. Carlsen tror ikke på match mot rivalen før VM.

Venter til VM - Jeg kan ikke se for meg hvor jeg skal møte ham over brettet før det. Det er like greit at de siste minnene hans fra partier, er fra Zürich, sier Carlsen til NTB.

Det er foreløpig ikke kjent hvor VM-kampen skal spilles, og det internasjonale sjakkforbundet FIDE jobber fortsatt med å finne vertsby.