- Han har et eller annet sykt ved seg

TV 2-Wikestad ble lamslått av Cissés superscoring.

13 på 12: Papiss Demba Cissé har scoret 13 mål på 12 kamper for Newcastle. Han scoret to mot Chelsea i går kveld.Foto: EPA / Andy Rain / NTB Scanpix
13 på 12: Papiss Demba Cissé har scoret 13 mål på 12 kamper for Newcastle. Han scoret to mot Chelsea i går kveld.Foto: EPA / Andy Rain / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Chelsea - Newcastle 0-2

Papiss Demba Cissé banket to baller forbi Peter Cech i går, og senegaleseren er nå oppe i 13 ligamål på 12 kamper for Champions League-jagende Newcastle.

Det oste høy klasse av begge scoringene i går kveld, men mål nummer to var ekstraordinært.

- Han har et eller annet sykt ved seg, Cissé. Andremålet i går; Helt vanvittig. Helt vanvittig. En så det på spillerne også, de forsto liksom ikke at den gikk i mål. Jeg trodde selv at den landa på nettaket eller noe, men neida, den gikk i mål. Noe av det rareste jeg har sett, sier TV2-kommentator Kasper Wikestad til Dagbladet.

- Årets mål?

- Ja. Det var det, sier Wikestad kontant og legger til:

VANVITTIG: TV 2-kommentator Kasper Wikestad ble nærmest lamslått av Cissés fantastiske scoring på Stamford Bridge i går.
VANVITTIG: TV 2-kommentator Kasper Wikestad ble nærmest lamslått av Cissés fantastiske scoring på Stamford Bridge i går. Vis mer

- Jeg har ikke sett et finere mål i år, og det har vært mange fine mål i år. Det var helt utrolig, sier TV2-kommentatoren.

Video: Her kan du se Cissés fantastiske skudd.

Sjokkerende bra Cissé kom til Newcastle i januar fra tyske Freiburg. Da signeringen ble bekreftet skrev Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft følgende på Twitter:

- Gratulerer til Newcastle. Cissé er en strålende måljeger. Det beste kjøpet på dette nivået så langt i dette overgangsvinduet, skriver Fjørtoft på Twitter.

Også Wikestad trodde at 26-åringen kom til å score mål, men 13 mål på 12 kamper hadde han definitivt ikke trodd.

- Det er helt sjokkerende bra. Jeg kommenterte første kampen hans i Premier League, mot Aston Villa, og da scoret han. Siden da har han bare fortsatt. Det er uvanlig at spillere kommer fra en annen liga i januar og setter preg på et lag med en gang, men det har han gjort så til de grader, sier Wikestad.

- Han kom også til Newcastle med et enormt forventningspress i og med at han fikk nier-drakta. Den er veldig spesiell i Newcastle, og det er enorme målscorere som har hatt den før ham. Det er noe magisk med den trøya, og Cissé har innfridd med en gang.

Scoringstørke for Ba Cissés spissmakker, Demba Ba, er Newcastles toppscorer denne sesongen med sine 16 mål. Ba har blitt flyttet til en dypere rolle, og har ikke funnet nettmaskene siden 5. februar.

- Det er litt spesielt at Ba har slukna, og det er noe Pardew må finne ut av. De var ikke gode sammen på topp for Senegal i Afrikamesterskapet, og jeg synes ikke de har spilt bra sammen for Newcastle heller, sier Wikestad.

VIDUNDERMÅL: Petr Cech strekker seg forgjeves etter Cissés skudd. Foto: EPA / Andy Rain / NTB Scanpix
VIDUNDERMÅL: Petr Cech strekker seg forgjeves etter Cissés skudd. Foto: EPA / Andy Rain / NTB Scanpix Vis mer

- Når det er sagt har Ba en enorm fysisk tilstedeværelse, noe som gir plass til Cissé. Men jeg tror Ba personlig gjerne vil være mannen som scorer målene, og det har vel også Pardew innrømmet. Spisser på det nivået er enorme egoer, de er alfahanner som liker å være «the man». Ba skulle gjerne vært «the man», men i øyeblikket er det Cissé.

Til tross for 13 mål på 12 kamper, mener Wikestad at Cissé fremdeles har noe å bevise.

- Det er litt tidlig å felle en endelig dom ennå. 12 kamper er ikke nok, selv om det har vært 12 fantastiske kamper, sier Wikestad til Dagbladet.