PLASSKREVENDE: Peter Schmeichel blir av kolleger beskyldt for å ha et ego som gjør ham vanskelig å jobbe sammen med.Foto: SCANPIX/EPA/SERGEY DOLZHENKO
PLASSKREVENDE: Peter Schmeichel blir av kolleger beskyldt for å ha et ego som gjør ham vanskelig å jobbe sammen med.Foto: SCANPIX/EPA/SERGEY DOLZHENKOVis mer

- Han har et kjempeego og vil bestemme alt

Peter Schmeichel tas av danske TV-skjermer etter sesongen.

(Dagbladet): Fredag ble det kjent at den danske keeperlegenden Peter Schmeichel har gjort sitt som studiovert for TV3+ sine sendinger fra Champions League etter inneværende sesong.

Schmeichels egen forklaring: Et ønske om å prøve noe annet.

Ifølge sporten.dk, er det imidlertid andre årsaker som ligger til grunn for at den tidligere Manchester United-sisteskansen ikke å se på danske TV-skjermer fra og med neste høst etter åtte år i jobben.

Ifølge kolleger tar 48-åringen regelrett for mye plass i redaksjonen.

- Når ikke fram - Han har et kjempeego og vil bestemme alt. Enkelte lar seg skremme bare av hans blotte tilstedeværelse, sier en Viasat-ansatt, som betegnende nok ikke vil la seg navngi.

- Han har utviklet seg, men han klarte aldri å nå inn i hjertene på folk, sier en annen, som også forbeholder seg retten til være anonym.

Schmeichel har så langt ikke kommentert påstandene. Det gjør derimot sportssjefen i TV3, Peter Nørrelund, som fnyser av kritikken.

- Det er så tåpelig og smålig at jeg godt kan forstå at det fremsettes under et feigt dekke av anonymitet. Schmeichel har vært essensiell i å ta Champions League-dekningen vår opp på et nytt nivå. Han har vist at han mestrer rollen som vert både i studio og på arena. Hvis han ikke hadde fungert som vert, hadde han ikke blitt værende hos oss i åtte år. Derfor er dette helt urimelig kritikk, sier Nørrelund til sporten.dk.

Likevel er det påfallende at studioekspertene Preben Elkjær, Brian Laudrup, Jan Mølby, Jesper Grønkjær, Per Frimann og Peter Kjær alle har fått tilbud om kontraktsforlengelse til 2015. Det bekrefter også Nørrelund, men vil ikke kommentere om også Schmeichel fikk et nytt forslag til avtale.

- Naturlig Schmeichel sendte ut en pressemelding fredag først etter at det ble kjent at det profilerte nyhetsankeret Jes Dorph Petersen overtar jobben hans. Nørrelund vil ikke gå inn på om det først var etter ansettelsen av Petersen at Schmeichel ga uttrykk for om han ville skifte beite.

Tidligere landslagskollega Brian Laudrup, som selv fortsetter som ekspert, synes det er en naturlig at det nå blir utskiftninger i studio.

- TV-mediet er i endring, og man skal hele tiden opprettholde et supert produkt, som Champions League jo er. Derfor forsøker folkene bak produksjonen også å utvikle det. Opp gjennom årene har det blitt snakket om at det ville komme en utvikling mot å hente inn en vert med mer journalistisk erfaring. Det har nå skjedd, og det er veldig spennende med Jes Dorph. Han er jo «Mister News» i Danmark, sier Laudrup, ifølge sporten.dk.