Han har fått kritikk for å spille kjedelig og kynisk

Gerardo Martino er bekreftet som Barcelonas nye manager.

KLAR FOR BARCELONA  Gerardo Martino er god venn med Lionel Messis familie.  Foto: REUTERS/Paulo Whitaker/NTB Scanpix
KLAR FOR BARCELONA Gerardo Martino er god venn med Lionel Messis familie. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Gerardo Martino (50) er mannen som skal ta opp arven etter Pep Guardiola og Tito Vilanova i Barcelona. Det ble tidlig klart at argentineren var en av favorittene til jobben.

I dag bekreftet Barcelona på sin hjemmeside at Martino er mannen som skal lede skuta i årene som kommer. Hoverpersonen selv ser fram til å trene den spanske mesteren.

- Jeg kan identifisere meg med Barcelona, har Martino sagt. I de siste årene har han flere ganger uttrykt støtte til den katalanske klubben, skriver The Guardian.

Messi-venn Martino er en nær venn av Barcelona-stjernen Lionel Messis familie. Begge kommer fra den argentinske byen Rosario.

- Jeg liker Tata Martino. Han er en fantastisk trener. Han sørger for at lagene han trener spiller bra, og vi har alle respekt for ham, sier Lionel Messi til Daily Mail.
God karriere Martino ledet Newell's Old Boys til seier i den argentinske ligaen  i år, før han ga seg som manager etter én sesong i klubben, som han også har tilbrakt totalt 14 sesonger som spiller.

I 2003 laget Newell's Old Boys en avstemning for å finne ut hvem som var den mest influerende personen i klubbens historie. Svaret var Gerardo Martino, eller «Tata» som han kalles.

Spilleren Martino var en stor suksess på 80- og 90-tallet. Han ble sett på som en spiller som klarte å utøve det manager Marcelo Bielsa ønsket på banen. Tata var hjertet på midtbanen til laget som vant hjemlig liga på 90-tallet.

Året etter at Martino la opp, ble han manager for Brown de Arrecifes. Siden har det gått slag i dag.

Fikk kritikk Før oppholdet i Argentina var han landslagstrener for Paraguay, som han tok med helt til kvartfinalen i forrige VM-sluttspill.

Det ble det bråstopp, men laget klarte nesten å slå ut Spania. Likevel fikk han kritikk for å spille en kynisk og kjedelig fotball, til tross for at det var første gang Paraguay var i kvartfinalen i et VM-sluttspill. Laget scoret tre mål i løpet av mesterskapet.

- Jeg føler at jeg identifiserer med måten Barcelona spiller fotball på. Jeg beundrer Guardiolas arbeid. Det er den stilen jeg liker best, respekten for ballen, at de spiller ballen fra forsvaret, ballbesittelse, trekantformasjoner. Pasninger er hovedpremisset i fotball, sier Gerardo Martino.