Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han har feilet gang på gang. Nå kan han overraske hele nasjonen, takket være regnet

Drar nytte av tunge og våte grusbaner i French Open.

REGN MED RICHARD: Richard Gasquet jubler for seier mot Kei Nishikori i tennisturneringa French Open. Gasquet er for første gang i kvartfinalen - og takket være regn og tunge baner, kan han være en outsider til å vinne. Foto:  AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
REGN MED RICHARD: Richard Gasquet jubler for seier mot Kei Nishikori i tennisturneringa French Open. Gasquet er for første gang i kvartfinalen - og takket være regn og tunge baner, kan han være en outsider til å vinne. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Richard Gasquet (29) har lenge vært det store franske tennishåpet, men han har aldri lykkes i en av de fire Grand Slam-turneringene. 29-åringen ble tidlig sett på som et supertalent, men gang på gang har han skuffet hjemmefansen på grusen i French Open.

For første gang i karrieren er han nå klar for kvartfinale - mot Andy Murray (29).

- Han har sin beste sjanse noensinne, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke til Dagbladet.

Takket regnet Gasquet har nemlig trives godt i de tøffe, våte forholdene under årets turnering. Han takket faktisk værgudene etter seieren mot Kei Nishikori i forrige runde.

- Det var viktig for meg at spillet stoppet. Jeg spilte dårlig, var langt unna grunnlinjen og spilte for tregt, sier Gasquet ifølge Fox, og henviser til at kampen ble stoppet på grunn av regn i det første sett.

Det er ingen tvil om Gasquets talent - og kanskje det er nettopp litt flaks som kan sørge for at han sjokkerer med turneringsseier i Paris. Han har nemlig en lang karriere med litt beskjedne resultater bak seg.

Fenomen Bare ni år gammel prydet han forsida på et fransk tennismagasin, og 18 år gammel slo han selveste Roger Federer i kvartfinalen i Monte Carlo Masters. Men i voksen alder har ikke framgangen vært som tennisgale franskmenn hadde sett for seg.

På tolv forsøk har han aldri nådd kvartfinalen i French Open, skriver Independent. Han har derimot semifinaler fra US Open og Wimbledon.

TAPTE: Kei Nishikori. Foto:  REUTERS/Gonzalo Fuentes
TAPTE: Kei Nishikori. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

- Gasquet spiller på en ny måte. Han er så god på defensiven. Han er rett og slett ekstrem både i det offensive og defensive spillet. Det er serv, volley og han forsvarer seg bra fra grunnlinjen. Jeg tror han er en vanskelig type å møte, sier Christer Francke.

Første hinder er Murray i kvarten, så venter enten Stanislas Wawrinka eller overraskelsen Albert Ramos-Vinolas i en potensiell semifinale. En finalemotstander vil mest trolig være Novak Djokovic, dersom verdenseneren unngår bananskall på veien.

- Jeg ser på Gasquet som en stor outsider. Dette er hans store sjanse, og dersom det fortsetter å være tungt og vått i Paris, så er alle muligheter åpne. Det skal mye til at han vinner hele turneringen, men ingenting er umulig. Jeg synes han har imponert, sier Francke.

Fysisk kamp Turneringsledelsen har fått kritikk av flere spillere som er misfornøyd med å spille i regnet.

Samtidig som noen klager - kan nettopp regnet være Gasquets hjelper på veien mot triumfen.

- Fysisk føler jeg meg god. Jeg har hatt fin utvikling de siste åra. Murray er en spiller som kjemper og kjemper. Han gjør få feil, og jeg vet hva jeg må gjøre, sier Gasquet til Independent.

Den franske spilleren er ranket som nummer 12 i verden - og må overraske mot skotten Murray som er rangert som nummer 2, bare bak Novak Djokovic.

I KVARTFINALEN:  Andy Murray. Foto: Photo by Mehdi Taamallah/NurPhoto
I KVARTFINALEN: Andy Murray. Foto: Photo by Mehdi Taamallah/NurPhoto Vis mer

- Det blir mer rytme enn i tidligere kamper, lengre poeng, og en fysisk kamp, sier Murray.

Kampen på Paris-grusen skal etter planen starte rundt klokka 13.30 onsdag.

HJEMMEHÅP: Richard Gasquet. Foto: Xinhua/Ye Pingfan
HJEMMEHÅP: Richard Gasquet. Foto: Xinhua/Ye Pingfan Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!