STARTER I DAG: Pål Anders Ullevålseter hadde et uhell og skadet seg i går, men stiller til start i dag. Foto: REUTERS/Jacky Naegelen
STARTER I DAG: Pål Anders Ullevålseter hadde et uhell og skadet seg i går, men stiller til start i dag. Foto: REUTERS/Jacky NaegelenVis mer

- Han har forferdelig vondt og fått sterke smertestillende

Ullevålseter stiller til start med store smerter.

(Dagbladet): Pål Anders Ullevålseter besvimte etter målgang i gårsdagens etappe i Dakar-rallyet.

Ullevålseter ble skadet etter en ulykke omtrent en mil ut i etappen. Han veltet i en sanddyne, og da han skulle løfte opp sykkelen rev han av en muskel i brystkassa.

Likevel stilte han til start da dagens etappe startet klokka 12.55 norsk tid.

- Pål Anders stiller til start i dag. Han har forferdelig vondt og har blitt tapet og fått sterke smertestillende. Han sier at så lenge han ikke har fått startnekt av legen, ønsker han å gjennomføre.  Målet i dag blir å komme til mål - ikke å ta de store sprellene, skriver teamet på hans hjemmeside.

Dagens etappe er på totalt 375 kilometer.

Ullevålseter har deltatt i Dakar-rallyet elleve ganger, og beskrev gårsdagen «som den verste og vondeste» han noen gang har opplevd i rallyet.

Nordmannen er mindre enn seks minutter unna sjetteplass. Han ble frakjørt med ti og et halvt minutt av etappevinner Marc Coma fredag.

Spanjolen tok over ledelsen sammenlagt og er 1.35 minutt foran franskmannen Cyril Despres. To etapper gjenstår før målstreken i Lima, Peru.

STILLER TIL START: Pål Anders Ullevålseter i Dakar-rallyet. Foto: AP Photo/Martin Mejia
STILLER TIL START: Pål Anders Ullevålseter i Dakar-rallyet. Foto: AP Photo/Martin Mejia Vis mer