AVFEIER KRITIKK: Vålerenga sier det interne notatet som NRK meldte om i går, ikke har hatt innvirkning på behandlingen av Adnan Haidar. Her i kamp med Haugesunds Ugonna Anyora i mai.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
AVFEIER KRITIKK: Vålerenga sier det interne notatet som NRK meldte om i går, ikke har hatt innvirkning på behandlingen av Adnan Haidar. Her i kamp med Haugesunds Ugonna Anyora i mai. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

- Han har formulert seg meget klønete

Men VIF avviser at det interne notatet viser at de lurte Haidar.

(Dagbladet): NRK fortalte i går at en sentral person i Vålerengas støtteapparat hadde skrevet et notat, der han fastslo at Adnan Haidar trolig trengte operasjon for en skade i foten, men at dette burde bli holdt skjult for spilleren ettersom han ikke inngår i Oslo-klubbens framtidsplaner.

«Viktig å si til pasienten at dette vil bli bra over tid,» skal det ha stått i notatet, som Haidar selv oppdaget ved en tilfeldighet på den nevnte personens datamaskin.

Vålerenga selv hevder nå at både notatet og saken er framstilt galt.

- Med det vi i Vålerenga vet om hva NRK sitter på av informasjon i denne saken, synes jeg den er fremstilt feilaktig, spekulativ og tendensiøs. For meg fremstår det som de har gjort det med viten og vilje, sier sportsdirektør Truls Haakonsen i en redegjørelse på klubbens hjemmesider.

Aldri nektet operasjon
Haakonsen avfeier også at sportslig ledelse legger føringer for det medisinske apparatet.

- Vi har et medisinsk budsjett hvert år, som er basert på historikk. Jeg har aldri i min tid nektet en operasjon eller behandling fordi budsjettet var overskredet, sier han.

- Et medisinsk budsjett fungerer sånn at noen år er vi heldige med skader, og da går vi i pluss på budsjettet, og andre år har vi mange skadetilfeller, og da går vi i minus på dette budsjettområdet. Har vi brukt opp budsjettet vårt 31. august, så er det selvfølgelig ikke sånn at slutter å behandle spillerne våre. De behandles og opereres i henhold til hva legen mener er korrekt, uavhengig av om vi har brukt opp budsjettet. Det er aldri noe tema, sier sportsdirektøren.

Medisinsk leder Erik Rosenlund hevder også det interne notatet ikke påvirket hans behandling av 22-åringen.

- I første rekke står alltid spillerens ve og vel, og det er det som rettleder mine råd til spilleren og min behandling av spilleren, helt uavhengig av spillerens kontrakt. Jeg vet heller ikke hvor lange kontrakter spillerne har. Enhver behandling blir alltid diskutert med spilleren som pasient, uavhengig av status i klubben, sier Rosenlund.

Klønete formulering
Samtidig sier Vålerenga at personen som skrev notatet, et notat de forøvrig hevder er gjengitt feil, har beklaget at han skrev det på den måten.

- Vedkommende har forklart seg ovenfor oss og innrømmer at han har formulert seg meget klønete. Dette beklager han på det sterkeste. Han har også redegjort for dette skriftlig overfor NRK, uten at de har valgt å bruke dette i sin fremstilling i NRK TV-sporten. Det er ikke til å legge skjul at formuleringen er beklagelig. Men, selv om notatet var klønete formulert, så har NRK også gjengitt notatet feil, sier Truls Haakonsen, som selv fikk vite om notatet rundt tre uker etter at det ble skrevet.

- Det første jeg gjorde var å forsikre meg om at dette notatet ikke hadde hatt noen negativ innvirking på den medisinske oppfølgingen av Adnan Haidar. Jeg ble da forsikret om at han hadde vært i beste hender hele veien, og at dette notatet aldri har vært formidlet til klubbens lege som er den som tar beslutning vedrørende behandlingsmetoder og operasjoner, sier sportsdirektøren.

Adnan Haidar ønsket ikke å si mye om saken i går.

-  Det jeg kan si er at jeg ble sendt på behandlinger etter hendelsen, og så har det vist seg at jeg har blitt bra. Jeg spilte rekruttkamp for noen dager siden. Det viktigste er at jeg er blitt frisk. Jeg vil ikke kommentere noe mer enn det, for jeg ville egentlig ikke at denne saken skulle komme ut, sa VIF-spilleren til TV 2.