- Han har fryktelige smerter

Her bæres den engelske keeperlegenden av banen før Frankrike-kampen.

RETT HJEM: Keepertrener- og legende Ray Clemence ble støttet av banen av fysioterapeut Gary Lewin og en annen person i det engelske støtteapparatet etter å ha røket akillesen under oppvarmingen av Joe Hart. Foto:   REUTERS/Alessandro Bianchi
RETT HJEM: Keepertrener- og legende Ray Clemence ble støttet av banen av fysioterapeut Gary Lewin og en annen person i det engelske støtteapparatet etter å ha røket akillesen under oppvarmingen av Joe Hart. Foto: REUTERS/Alessandro BianchiVis mer

DONETSK (Dagbladet): Frank Lampard, Gary Cahill, John Ruddy og Gareth Barry forsvant alle ut av den engelske EM-troppen før turneringen i det hele tatt startet, etter å ha pådratt seg skader.

Under oppvarmingen til kampen mot Frankrike i går kveld mistet de enda en mann - men denne gangen var det «heldigvis» ingen av spillerne.

I stedet var det keepertrener- og legende Ray Clemence som måtte støttes av banen med røket akilles. Skaden inntraff mens han varmet opp Joe Hart, og med store smerter fikk Clemence hjelp av fysioterapeut Gary Lewin og en annen person i det engelske støtteapparatet.

Etter kampen valgte Roy Hodgson på eget initiativ å snakke om det siste skadetilfellet i troppen, da han var inne i et resonnement om hvor mye bedre England blir når de får tilbake folk fra skade og suspensjon, og blir bedre kjent med hverandre.

- Vår skadeforbannelse fortsetter. Ray Clemence røk akillesen sin under oppvarmingen. Han har fryktelige smerter, og må tilbake til England for å bli operert, sa Hodgson.

OPPGITT: Roy Hodgson føler det hviler en skadeforbannelse over England. Heldigvis har han en keepertrener til i Dave Watson (til venstre). Foto:   AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
OPPGITT: Roy Hodgson føler det hviler en skadeforbannelse over England. Heldigvis har han en keepertrener til i Dave Watson (til venstre). Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

Clemence spilte 61 landskamper for England mellom 1972 og 1984, og var en del av Liverpool storlag på 70-tallet. Nå er han utviklingsansvarlig for de aldersbestemte landslagene til FA, i tillegg til å være keepertrener for A-landslaget.

England trenger imidlertid ikke hente inn noen erstatter for Clemence her i EM-sluttspillet.

Dave Watson er den andre keepertreneren Roy Hodgson har tatt med seg nedover - og er enn så lenge skadefri.

Hodgson var lettet over å slippe flere skader mot Frankrike i går. Og der slitasje etter en lang sesong har vært et av Englands hovedproblem tidligere, tror landslagssjefen at de denne gang vil nyte godt av at flere av spillerne vil komme i bedre form utover i mesterskapet.

- Spillerne blir i bedre kampform for hver dag. Vi har ingen flere skadeproblemer, og ganske mange av gutta spilte ikke de siste kampene av sesongen som var. Dermed kom de ikke inn i EM i den samme formen som de ville vært om de hadde vært på banen. Jo flere kamper de spiller, jo bedre blir de, sier han.