Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han har fullstendig stengt igjen, og det har vunnet matchen for meg

Magnus Carlsen full av takknemlighet overfor Jon Ludvig Hammer.

MAGNUS' GODE HJELPER: Jon Ludvig Hammer har vært Magnus Carlsens gode hjelper under VM. Her er de sammen fra en treningsleir i sommer.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
MAGNUS' GODE HJELPER: Jon Ludvig Hammer har vært Magnus Carlsens gode hjelper under VM. Her er de sammen fra en treningsleir i sommer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Jon Ludvig Hammer ankom i natt Chennai i India, der han skal være med på feiringen av Magnus Carlsen, som fredag ble verdensmester i sjakk.

- Hammer har vært en viktig og stor ting for Magnus. De har jobbet mye sammen, sa manager Espen Agdestein til Dagbladet tidligere i dag.

Hammer har hatt ansvaret for Carlsens analyseteam og sekundanter, og har hatt kontakt med Carlsen under hele VM på Skype. Hammer har jobbet i opptil ti timer mens Magnus har sovet mellom partiene.

- Kjempejobb Nå er de to barndomsvennene gjenforent - og Carlsen er veldig takknemlig overfor Hammer.

- Jon Ludvig har gjort en kjempejobb. Han har fullstendig stengt igjen for Anand med hvit, og det har vunnet matchen for meg. Det er jeg veldig glad for, sier Magnus Carlsen til NRK.

Ifølge NRK er også Jon Ludvig Hammer den eneste Magnus Carlsen har kommunisert med.

- Det er greit for meg å hele tiden kunne ta mine egne beslutninger. Jeg liker å få gode råd og gjøre mine egne beslutninger ut fra det, sier Magnus Carlsen.

Dårlig samvittighet Jon Ludvig Hammer har altså jobbet opptil ti timer, natt og dag, mens Carlsen har sovet mellom partiene. Og den nybakte verdensmesteren innrømmer at han har litt dårlig samvittighet for det.

- Jeg fikk like vondt hver gang jeg fikk filer med forberedelser klokken syv norsk tid. Da visste jeg at de hadde jobbet hele natta, og samvittigheten ble bare enda dårligere hvis jeg ikke brukte de forberedelsene engang, sier Carlsen til NRK.