Han har gått fra fengsel til Wembley på ni måneder

Watford-spiller måtte se lagkameratene spille fotball fra fengselscella etter voldsdom.

I STORFORM: Troy Deeney kan sende Watford til himmels på Wembley i ettermiddag. Her er han i en duell med Luka Modric da sistnevnte spilte i Tottenham. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix
I STORFORM: Troy Deeney kan sende Watford til himmels på Wembley i ettermiddag. Her er han i en duell med Luka Modric da sistnevnte spilte i Tottenham. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Watford skulle bare slå Leeds hjemme i den siste seriekampen for å sikre Premier League-spill fra høsten av, men så ble laget rammet av det ene uhellet etter det andre. Watford-spiller Troy Deeney ble blant annet utvist i oppgjøret som kostet Watford direkte opprykk.

I ettermiddag får «The Hornets» mulighet til å revansjere seg. Gianfranco Zolas menn møter Crystal Palace i opprykksfinale på Wembley, en kamp som vil være verdt rundt én milliard norske kroner for vinneren. Og den nevnte Troy Deeney har hatt en spesiell vei til finalen.

24-åringen var nemlig bak lås og slå da Watford startet sesongen. Og måtte se sine lagkamerater spille kamper fra fengselscella. Det gjorde riktignok sitt til at tiden i fengsel gikk litt fortere.

- Vi ble låst inne halv sju, så det var vanskelig å holde seg våken de neste fire-fem timene, sier Deeney til The Independent.

Slagsmål Grunnen til fengselsoppholdet var et slagsmål i Birmingham i februar i fjor. En gruppe personer begynte å bråke i køen til en nattklubb, og broen til Watford-spilleren havnet i sentrum av bråket. Overvåkingskameraet på stedet viste tydelig at Troy Deeney sparket en person som lå på bakken.

Resultatet ble fengsel, og Deeney tilbrakte tre av den ti måneder lange dommen bak murene. Det hører med til historien at Deeney bare måneder i forveien fikk vite at hans far hadde pådratt seg uhelbredelig kreft, og at begge besteforeldrene til Watford-spissen gikk bort noen måneder før episoden.

Tiden i fengsel var en spesiell opplevelse for engelskmannen.

- Jeg våknet opp 07.00 og vasket stort sett hele dagen. Du spiser 12.30 og går så tilbake for å vaske igjen. Du får middag 18.00, og de gir deg samtidig morgendagens frokost som er nedpakket. Du må prøve å ikke spise det med det samme fordi da må du gå lenge uten mat. Jeg hadde ikke noen jobb de første dagene, så jeg var i cella i 23 timer, sier Deeney.

Forventet kald velkomst Deeney forteller at han var furten de første dagene i fengsel, og at han ikke var lett å forholde seg til. I september i fjor ble han løslatt. Og han forventet ikke noen varm velkomst fra sine lagkamerater i Watford.

- Jeg trodde ikke det. For å være ærlig så var jeg heldig som fikk muligheten til å komme tilbake. Jeg visste jeg ville få spille fotball, men trodde kanskje jeg måtte gå til League Two eller noe. Spille en sesong der, score noen mål og vinne litt tillit tilbake og bygge meg selv opp igjen, sier Deeney.

Watford gikk gjennom store forandringer mens Deeney satt i fengsel. De byttet både manager og eier, og de signerte også nye spisser. Han fikk likevel spille vennskapskamp allerede ti dager etter løslatelsen, og nå spiller han sin beste fotball i karrieren. Spissen har blant annet scoret 20 mål denne sesongen.

Troy Deeny scoret det avgjørende målet som sendte Watford til Wembley på bekostning av Leicester. I kveld kan han virkelig betale tilbake klubben for å ha gitt ham en ny sjanse.

• Crystal Palace - Watford kan du se på TV 2 Sport Xtra 16.00