FOR EN SESONG: I dag tok Kjetil Jansrud sesongs sjuende verdenscupseier. I tillegg sikret han sammenlagtseieren i utforcupen, det samme som han gjorde i super-G for halvannen uke siden. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
FOR EN SESONG: I dag tok Kjetil Jansrud sesongs sjuende verdenscupseier. I tillegg sikret han sammenlagtseieren i utforcupen, det samme som han gjorde i super-G for halvannen uke siden. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

- Han har hatt en vanvittig sesong

Aamodt om Jansrud.

(Dagbladet): Kjetil Jansrud kunne i formiddag kjøre inn til sesongens sjuende verdenscupseier i franske Meribel. Samtidig sikret han seg den gjeve krystallkula som viser at han har vært sesongens beste utforkjører. Halvannen uke før sikret han sammenlagtseieren i super-G.

- Jeg var helt gele i beina da jeg kom i mål og skjønte at det hadde gått. Å ta både seier og utforkula, fy fader så herlig, sa 29-åringen fra Vinstra til NRK etter løpet.

- Vanvittig sesong Selv om det ble litt stang ut i VM, har altså Kjetil Jansrud vært sesongens beste i selve formel 1-øvelsen utfor, samt super-G.

- Det er en utrolig imponerende sesong Kjetil har hatt i år med de sju verdenscupseierne. Det er sjelden at noen klarer det, og alle drømmer om å vinne mange skirenn. Han har sju verdenscupseiere og tar i tillegg utforkula, den det ligger mest prestisje i, selve formel 1-øvelsen, sier Kjetil Andre Aamodt til Dagbladet.

Aamodt er selv en tidligere alpinist med en meget respektabel merittliste. Før han la opp i 2007 hadde han tatt 9 VM- og OL-gull og 21 verdenscupseiere.

- Måten Kjetil gjør det på i dag, med mye press på seg og i tillegg vinner rennet, er imponerende. Det har vært en vanvittig sesong. Han har virkelig etablert seg som en ener, sier Aamodt.

Presser Hirscher Med dagens seier tok Jansrud et solid jafs inn på verdenscupleder Marcel Hirschers poengsum. Jansrud er nå bare 64 poeng bak slalåmspesialisten, og har en liten sjanse til å vinne verdenscupen sammenlagt.

- Ingenting er avgjort, men hvis han skal vinne må Hirscher kjøre ut i både slalåm og storslalåm. Det er lite sannsynlig. Men Jansrud kan fort vinne i morgen og lede før de siste totalrennene, og det legger press på Hirscher, sier Aamodt.

Med dagens verdenscupseier tok Kjetil Jansrud Norges niende seier for sesongen. Det er en tangering av den eksisterende rekorden, og den kan brytes allerede i morgen. Da står super-G på programmet i Meribel, der 29-åringen absolutt kan kjøre fort.

- VANVITTIG: Kjetil Andre Aamodt mener Jansruds sesong har vært helt vanvittig bra. Foto Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
- VANVITTIG: Kjetil Andre Aamodt mener Jansruds sesong har vært helt vanvittig bra. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer