- Han har hatt en vanvittig sesong

Aamodt om Jansrud.

FOR EN SESONG: I dag tok Kjetil Jansrud sesongs sjuende verdenscupseier. I tillegg sikret han sammenlagtseieren i utforcupen, det samme som han gjorde i super-G for halvannen uke siden. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
FOR EN SESONG: I dag tok Kjetil Jansrud sesongs sjuende verdenscupseier. I tillegg sikret han sammenlagtseieren i utforcupen, det samme som han gjorde i super-G for halvannen uke siden. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjetil Jansrud kunne i formiddag kjøre inn til sesongens sjuende verdenscupseier i franske Meribel. Samtidig sikret han seg den gjeve krystallkula som viser at han har vært sesongens beste utforkjører. Halvannen uke før sikret han sammenlagtseieren i super-G.

- Jeg var helt gele i beina da jeg kom i mål og skjønte at det hadde gått. Å ta både seier og utforkula, fy fader så herlig, sa 29-åringen fra Vinstra til NRK etter løpet.

- Vanvittig sesong Selv om det ble litt stang ut i VM, har altså Kjetil Jansrud vært sesongens beste i selve formel 1-øvelsen utfor, samt super-G.

- Det er en utrolig imponerende sesong Kjetil har hatt i år med de sju verdenscupseierne. Det er sjelden at noen klarer det, og alle drømmer om å vinne mange skirenn. Han har sju verdenscupseiere og tar i tillegg utforkula, den det ligger mest prestisje i, selve formel 1-øvelsen, sier Kjetil Andre Aamodt til Dagbladet.

Aamodt er selv en tidligere alpinist med en meget respektabel merittliste. Før han la opp i 2007 hadde han tatt 9 VM- og OL-gull og 21 verdenscupseiere.

- Måten Kjetil gjør det på i dag, med mye press på seg og i tillegg vinner rennet, er imponerende. Det har vært en vanvittig sesong. Han har virkelig etablert seg som en ener, sier Aamodt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer