- Han har hatt et mentalt problem

Wenger er bekymret for hodet til Fabregas.

NØKKELSPILLERE: Arsenal trenger en Cesc Fabregas i form, og de trenger å stoppe Didier Drogba dersom de skal ta en etterlengtet skalp i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
NØKKELSPILLERE: Arsenal trenger en Cesc Fabregas i form, og de trenger å stoppe Didier Drogba dersom de skal ta en etterlengtet skalp i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

Følg Arsenal - Chelsea i fotballstudio kl. 21!

(Dagbladet): I kveld forsøker Arsenal igjen å vinne en kamp mot en gullrival, når Chelsea besøker Emirates i det som kan bli en avgjørende affære i kampen om årets Premier League.

Det har Arsene Wengers menn slitt med. De elleve siste møtene med Manchester United og Chelsea har endt med 10 tap og en uavgjort, og Arsenal har bare scoret fem ganger tilsammen.

Men en god nyhet kan gi Wenger ny tro før kveldens oppgjør: Cesc Fabregas kan starte for første gang på en måned.

Åtte skadeforfall har rammet spanjolen det siste året, og mange av dem har hatt med en tilbakevendende lyskestrekk å gjøre.

Arsene Wenger mener lyskeproblemene har satt seg i hodet på Fabregas.

- Det holder ham tilbake. Når han går ut på banen har han tanken på lysken i hodet. Vi må få den ut derfra, sier Wenger, ifølge Sky Sports.

- Det gjør vi med trening hver dag. Fysisk sett tror jeg han er klar. Vinterkulda er også et problem, den gjør det ikke lett å finne flyten når du kommer på som innbytter med 25 minutter igjen. Han har hatt et mentalt problem, men det ser ut som det er i ferd med å slippe taket, sier Arsenal-manageren.

Overrasket over Chelsea-bom
Tross problemer mot Chelsea og United de siste sesongene, kan tidspunktet være det rette for Arsenal å møte sine London-rivaler.

Chelsea har tapt fem kamper allerede denne sesongen, tre av dem hjemme.

Det overrasker Arsene Wenger.

- Ja, jeg er overrasket, spesielt over at de har tapt tre hjemmekamper mot klubber som ikke kjemper om ligatittelen. Vi er i en god posisjon i år, men hjemmeformen vår i andre halvdel av sesongen blir avgjørende, sier Wenger, ifølge BBC.

Må stoppe Drogba
Jakten på vinterlig hjemmeform starter altså i kveld.

For å få en god start er Wenger og co nødt til å stoppe Didier Drogba, som aldri har tapt for Arsenal, og har scoret 13 ganger på 13 kamper mot de rødhvite.

- Han er mannen som må stoppes. Ser du på statistikken, ser du at å forsvare seg mot Drogba er en av nøklene, om ikke selve nøkkelen, mener Wenger.

- Måten han jobber med Frank Lampard er også viktig. Han finner alltid Drogba, så det må vi stoppe. Nylig, da Chelsea var i problemer mot Tottenham, hvem var det som dukket opp? Det var Drogba igjen, minner franskmannen om.