- Han har ikke det siste killerinstinktet, som de beste spissene har

Derfor vil Mini satse på Diomande foran Søderlund.

TRE x BOM: Alexander Søderlund kom til tre gode sjanser i den omgangen han spilte mot Sverige, men står fortsatt med null fulltreffere etter 18 landskamper. Han håper likevel at han viste nok til at han får starte mot Aserbajdsjan på fredag. Det er det delte meninger om Tippeligaens toppcorer bør få lov til. Foto: Bjørn Langsem
TRE x BOM: Alexander Søderlund kom til tre gode sjanser i den omgangen han spilte mot Sverige, men står fortsatt med null fulltreffere etter 18 landskamper. Han håper likevel at han viste nok til at han får starte mot Aserbajdsjan på fredag. Det er det delte meninger om Tippeligaens toppcorer bør få lov til. Foto: Bjørn LangsemVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Alexander Søderlund (27) fikk 45 minutter å vise seg fram på mot Sverige, og løftet umiddelbart Norge med løpskraft og herlige initiativ.

Dagbladets spillerbørs ble Søderlund belønnet med en 6´er.

RBK-spissen kom også til tre gode sjanser, og kunne ha endte denne junikvelden som matchvinner på landslagsarenaen.

Men som i de 17 første landskampene, så endte også nummer 18 med smultring for Alexander Søderlund i går.

Og større sjanser enn han fikk i går kan du nesten ikke be om på den internasjonale scene.

LES OGSÅ: Duellen: Du knuste Zlatan på detaljene, Ødegaard

- Kunne scoret hat trick - Jeg kunne scoret hat trick, oppsummerer Søderlund selv overfor Dagbladet etter kampen.

- Men jeg kommer til sjanser, og må ta med meg det. Så får jeg heller spare det første landslagsmålet til kampen mot Aserbajdsjan på fredag.

Han erstattet Joshua King (23) i pausa. Den ferske Bournemouth-spissen noterte seg heller ikke scoringslista, men etter skadeavbrekket viste han trolig nok til at han får sjansen fra start når Norge skal kjempe om EM-kvalifiseringspoeng mot Aserbajdsjan på samme gressematte fredag kveld.

LES OGSÅ: Zlatans melding til Ødegaard: - Du må gi slipp på pappaen din og bli mann!

Uenige om spissvalg King har fysikken, tempoet, evnen til å holde på kula og han kan spille fri andre, som da han serverte Håvard Nielsen til Norges første sjanse i går, etter en halvtimes spill.

Om Høgmo velger å starte med to spisser mot Aserbajdsjan - og det gjør han trolig ettersom han øvde på det i går - så blir spørsmålet da hvem som får sjansen ved siden av King.

Dagbladets fotballlkommentator Morten Pedersen mener Søderlund bør tre rett inn i elleveren, basert på totalpakka han bød på i går kveld.

Mini: - Mangler killerinstinktet Fotballekspert Mini Jakobsen sa under «Fotballkveld» på TV 2 søndag at han ville valgt Stabæks Adada Diomande (25) på topp mot Aserbajdsjan - foran både Joshua King og Alexander Søderlund.

Overfor Dagbladet valgte fastholdt han i går kveld at Diomande fortsatt er hans foretrukne valg på topp - sammen med Joshua King.

«Dio» var ikke i troppen til gårsdagens kamp, ettersom han spilte kamp for Stabæk søndag. Treningene de neste dagene vil avgjøre om spissen som har imponert stort i Tippeligaen i år får sin landslagsdebut i EM-kvaliken mot Aserbajdsjan.

Mini synes ikke at Søderlunds omgang mot Sverige, med tre gode sjanser, styrker aksjene til Alexander Søderlund.

Snarere tvert i mot.

- Søderlund bidro med gode løp og entusiasme, men de tre sjansene han misset på viser at han ikke har det siste killerinstinktet som de beste spissene. Jeg mener han burde ha scoret flere mål mot Sverige, sier Mini til Dagbladet.

Nannskog: - Bruk Søderlund Stabæks tidligere måltyv, svenske Daniel Nannskog, er ikke helt enig med Mini. Han likte det han så av Søderlund i går, og ville valgt RBK-spissen foran å gamble på Adama Diomande fra start.

- Jeg synes Søderlund gjorde en bra kamp. Han burde ha scoret mål, men han kom iallfall til sjansene. Han gjør gode løp og er sterk i kroppen - og i et trolig kampbilde mot Aserbajdsjan, med stort norsk trykk, så vil han komme til sin rett med sin størrelse og styrke, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.

Svensken scoret 101 mål på 147 kamper for Stabæk i perioden 2005-2010. Adama Diomande står med ni mål på 12 tippeligakamer for Stabæk, og har vist at han kan ta opp spissarven etter Stabæk-legenden Nannskog.

Men Nannskog tror at Diomande må vente litt til før han blir en startkar for Norge.

- Manglet bare scoringen... - Jeg har ikke sett Diomande så mye ennå. Men de høydepunktene jeg har sett viser at han er en bra spiss, en god avslutter. Men Søderlund viste et bra nivå mot Sverige, og skapte en hel del. Han manglet bare scoringen...

Nannskog mener at Søderlund iallfall burde ha omsatt sjansen på headingen i scoring.

- Og hadde han beholdt roen, så kunne han også gjort det bedre på muligheten hvor han skyter høyt over. Den roen har han bedre i Tippeligaen enn på landslaget, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.

NULL OG NULL: Ørjan Håskjold Nyland (t.v) holdt nullen mot Sverige, mens Alexander Søderlund misbrukte tre gode scoringsmuligheter på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem
NULL OG NULL: Ørjan Håskjold Nyland (t.v) holdt nullen mot Sverige, mens Alexander Søderlund misbrukte tre gode scoringsmuligheter på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem Vis mer