<strong> VENSTREBECK:</strong> At Magnus Carlsen har fått noen stjernehyllest på sitt nye fotballag, avviser trener Andreas Rønningen Sandbu. Her er sjakkstjernen med lagkompisene på Fream Famagusta. Foto: Privat
VENSTREBECK: At Magnus Carlsen har fått noen stjernehyllest på sitt nye fotballag, avviser trener Andreas Rønningen Sandbu. Her er sjakkstjernen med lagkompisene på Fream Famagusta. Foto: Privat Vis mer

- Han har ikke fått noen stjernehyllest

Magnus Carlsen klar for ny fotballklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen får verdens beste sjakkspiller sin debut i kamp for Fremad Famagusta i 6. divisjon.

Kompislaget fra Lillehammer, som spiller i Oslo, kan skilte med å ha sikret seg en riktig så stor stjerne på venstrebacken.

Nylig kåret Time Magazine nordmannen til en av de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden i 2013

Men trener Andreas Rønningen Sandbu forteller at sjakkesset ikke får noen spesialbehandling hos sin nye klubb.

- Han har ikke fått noen stjernehyllest. Han er en del av gruppa, og er mer en kompis enn en sjakkstjerne, sier treneren for Fremad Famagusta til Dagbladet.

Holder bra nivå Carlsen har tidligere spilt for Lommedalen, men meldte i forrige uke overgang til sin nye klubb, forteller treneren.

22-åringen, som har spilt fotball gjennom hele oppveksten, kom med på laget via en kompis.

- Askild Bryn, som også er sjakkspiller, har spilt på laget siden 2008. Han er kompis med Magnus, så Magnus har vært med på treningen når han har vært hjemme, sier Rønningen Sandbu.

Nå satser de på at deres nye venstreback får tid til å være med på så mange kamper som mulig, til tross for at sjakkspilleren har mellom 150-200 reisedøgn i året.

Og treneren forteller at ny-signeringen holder nivå.

- Han er bra. Man skulle kanskje tenke at en sjakkspiller ikke kan fotball, men han holder et bra nivå.

Men selv har ikke sjakkspilleren de største ambisjonene for sesongen.

- Jeg vil etablere meg som en god reserve. Det er målet mitt for sesongen, forteller 22-åringen til VG, som først omtalte saken.

Viktig for sjakken Magnus Carlsen er kjent for å være en ihuga Real Madrid-supporter. Og det å få spille ballspill er den artigste treningen han vet om, forteller manager Espen Agdestein til Dagbladet.

<strong> SUPPORTER:</strong>  Magnus Carlsen er kjent som Real Madrid-supporter. Dagen etter lagets storkamp mot Dortmund, skal 22-åringen debutere for sin nye klubb. Foto:  AFP PHOTO /DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
SUPPORTER: Magnus Carlsen er kjent som Real Madrid-supporter. Dagen etter lagets storkamp mot Dortmund, skal 22-åringen debutere for sin nye klubb. Foto: AFP PHOTO /DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix Vis mer

- Han er veldig glad i fotball og ballspill, og gjør det så ofte han kan for å holde seg i form, sier Agdestein, som forteller at også bordtennis, volleyball og basketball er blant favorittidrettene til 22-åringen.

I november møter sjakkstjernen Vishy Anand til kamp om VM-tittelen. Selv om det kanskje er aktuelt å boikotte kampen, er det viktig at Carlsen er i form er i form.

- Det er også viktig for han i sjakken, i tillegg til at det er en fin måte å få trent på. Han er glad i ballspill, og ikke så glad i å trene kjedelige ting, men det synes han er gøy, sier manageren.

Agdestein sier til Dagbladet at fotballen er noe Magnus Carlsen tar seg tid til, siden det er trening.

- Det er kjempeviktig for sjakken å trene, for å kunne konsentrere seg i lange partier og i lengre turneringer. Så det blir lettere å håndtere hvis han er i god form.

Vil klatre Magnus Carlsens nye lag har som ambisjon om å klatre i divisjonene, og skriver på Twitter at målet er fjerdedivisjon innen 2020.

- Vi har mange tidligere 2.- og 3.- divisjonsspillere, og har mulighet til å komme høyere opp, forteller Fremad Famagustas trener, og legger til at det spiller også for å ha det moro og det sosiale.

At de nå har fått en verdensstjerne på laget, håper Andreas Rønningen Sandbu vil hjelpe på publikumsoppslutningen.

- Nå blir det sikkert tusenvis på tribunene, spøker lillehamringen.

- Men vi har kamp på Ekeberg kunstgress i morgen, så da er det bare å komme, oppfordrer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer