- Han har ikke fått noen stjernehyllest

Magnus Carlsen klar for ny fotballklubb.

VENSTREBECK: At Magnus Carlsen har fått noen stjernehyllest på sitt nye fotballag, avviser trener Andreas Rønningen Sandbu. Her er sjakkstjernen med lagkompisene på Fream Famagusta. Foto: Privat
VENSTREBECK: At Magnus Carlsen har fått noen stjernehyllest på sitt nye fotballag, avviser trener Andreas Rønningen Sandbu. Her er sjakkstjernen med lagkompisene på Fream Famagusta. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen får verdens beste sjakkspiller sin debut i kamp for Fremad Famagusta i 6. divisjon.

Kompislaget fra Lillehammer, som spiller i Oslo, kan skilte med å ha sikret seg en riktig så stor stjerne på venstrebacken.

Nylig kåret Time Magazine nordmannen til en av de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden i 2013. 

Men trener Andreas Rønningen Sandbu forteller at sjakkesset ikke får noen spesialbehandling hos sin nye klubb.

- Han har ikke fått noen stjernehyllest. Han er en del av gruppa, og er mer en kompis enn en sjakkstjerne, sier treneren for Fremad Famagusta til Dagbladet.

Holder bra nivå Carlsen har tidligere spilt for Lommedalen, men meldte i forrige uke overgang til sin nye klubb, forteller treneren.

22-åringen, som har spilt fotball gjennom hele oppveksten, kom med på laget via en kompis.

- Askild Bryn, som også er sjakkspiller, har spilt på laget siden 2008. Han er kompis med Magnus, så Magnus har vært med på treningen når han har vært hjemme, sier Rønningen Sandbu.

Nå satser de på at deres nye venstreback får tid til å være med på så mange kamper som mulig, til tross for at sjakkspilleren har mellom 150-200 reisedøgn i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer