DUO: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff har vært et godt par i Katjusja, men de kan få en ufrivillig pause fra konkurransesyklingen etter Eduard Vorganos positive dopingprøve. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com).
DUO: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff har vært et godt par i Katjusja, men de kan få en ufrivillig pause fra konkurransesyklingen etter Eduard Vorganos positive dopingprøve. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com).Vis mer

- Han har ikke fulgt spillereglene

Bystrøm uten mistanke mot den nå dopingtatte lagkameraten.

(procycling.no): - Vi er litt preget av situasjonen. Det var en utrolig kjedelig nyhet å få.

Da Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff landet på flyplassen i Milano med en rekke meldinger på telefonene, forstod de raskt at en lagkamerat hadde blitt tatt for doping. Eduard Vorganov testet positivt for bruk av meldonium, og laget risikerer nå en utestengelse i 15 til 45 dager.

 - Jeg er spent på det som skjer med laget, vi er på vei til Qatar nå. Vi har reist til Milano i dag, og drar til Qatar i morgen. Om laget blir utestengt så er det en ekstremt kjedelig situasjon for oss andre, sier Bystrøm til procycling.no.

Bystrøm forteller at støtteapparatet jobbet intenst med saken fra Milano, mens UCI (det internasjonale sykkelforbundet) også jobber raskt for å sørge for at en avgjørelse skal komme hurtigst mulig.

Ingen mistanke
Bystrøm syklet 2015-sesongen sammen med Vorganov, hvor de blant annet vant lagtempoen i Østerrike rundt. Bystrøm sier selv at han ikke hadde noen mistanke til den 33 år gamle russeren. 

 - Jeg har syklet noen løp med han i fjor, og jeg så han sist på treningsleir. Jeg har ikke noe vondt å si om han, så jeg har aldri hatt noen mistanke om at han skulle bli tatt for noen, som påpeker at man må vente til alle opplysningene har kommet frem før han dømmes. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

 - Det stoffet han tok, jeg leste noe om at det kom fra et kosttilskudd fra Latvia. Hvis det stemmer er det ekstremt surrete av ham selv. Har han brukt det med en annen hensikt er det ekstremt skuffende det også. Uansett utfall, og hvor det kommer fra, så er det en positiv test. Han har ikke fulgt spillereglene.

 - Alt vi tar skal være godkjent av laget, og legene i laget. Han har uansett brutt reglene, og det er svært, svært skuffende. 

Konsekvenser for oppkjøringen

Skulle det bli en suspensjon, mener Bystrøm det er åpenbart at det vil være skadelidende for laget.

 - Det sier seg selv at det er svært uheldig at vi ikke får sykle. Selvfølgelig skal vi nok få trent, men det setter oss ganske mye tilbake å ikke få kjøre løp på et så langt tidsrom.

Milano-Sanremo, det italienske monumentet som Alexander Kristoff vant i 2014, er ett av rittene som faller innenfor maksstraffen på 45 dager. Selv om de skulle få en kortere utestengelse, kan det bli vanskelig å finne toppformen til 19. mars. 

 - Det vil få konsekvenser for oppkjøringen. Hvor mye konsekvenser det vil få er vanskelig å si, men det er i hvert fall utrolig negativt for oppkjøringen.  

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.