Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han har ikke mye å gjøre, eller?

Ferguson fnyser av Premier League-sjefens nye respekt-kampanje.

ANGRER IKKE: Alex Ferguson mener det er et konstruert problem at managerne i Premier League mangler respekt for dommerne.Foto: SCANPIX/Mike Stobe/Getty Images for New York Red Bulls/AFP
ANGRER IKKE: Alex Ferguson mener det er et konstruert problem at managerne i Premier League mangler respekt for dommerne.Foto: SCANPIX/Mike Stobe/Getty Images for New York Red Bulls/AFP Vis mer

Følg West Ham - Manchester United i Dagbladets fotballstudio fra kl. 13!

(Dagbladet): I formiddag sitter Alex Ferguson igjen på tribunen med en telefon til benken når Manchester United fortsetter ferden mot ligagull mot West Ham på Upton Park.

Det er kamp nummer to i Fergusons femkampers utestengelse fra sidelinja, en straff skotten fikk etter å ha slaktet dommer Martin Atkinson da United tapte for Chelsea i mars.

Utestengelsen ser imidlertid ikke ut til å plage manageren nevneverdig, og skotten har heller ikke vist tegn til at han angrer på uttalelsene sine, som blant annet inneholdt kraftsalven:

- Jeg må si det, da jeg så hvem som skulle dømme kampen, da fryktet jeg det verste.

Fnyser av innstramninger
Samtidig varsler Premier League-direktør Richard Scudamore at ligaen vil stramme inn regelverket for kritikk av dommerne neste sesong, og lover strengere straffer for såkalt «uakseptabel oppførsel» mot kamplederne.

Det får Alex Ferguson til å fnyse.

- Richard Scudamore har ikke mye å gjøre, eller?, spør United-sjefen syrlig.

MYE FRITID? Ferguson syns ikke Premier League-direktør Richard Scudamore imponerer rent fokusmessig.Foto: SCANPIX/AP/Matt Dunham
MYE FRITID? Ferguson syns ikke Premier League-direktør Richard Scudamore imponerer rent fokusmessig.Foto: SCANPIX/AP/Matt Dunham Vis mer

- Her hopper Richard fra stor høyde, stor fallhøyde, uten å tenke ordentlig gjennom det. Han vil gjerne heve nivået i Premier League, og det er vel og bra og jobben hans, men jeg syns faktisk ikke at managerne mangler respekt for dommerne, sier Ferguson, ifølge Guardian.

Fair kommentar
Skotten har blitt siktet for av det engelske fotballforbundet FA fem ganger de siste fem årene, og femkampers-karantenen hans er den strengeste straffen utdelt noensinne for refs av dommere.

Likevel mener Ferguson fortsatt at han aldri har gjort noe galt.

- Jeg ble straffet for det jeg mener var en «fair» kommentar. Det mente ikke FA, og jeg ble utestengt i fem kamper. Det er greit nok, men det betyr ikke at vi ikke respekterer dommerne, sier han.

- Det er en vanskelig jobb, og det vet vi alle sammen. Du ville ikke ha dømt fotballkamper, ville du? Ikke jeg heller, så vi trenger dem, sier Ferguson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media