Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kenneth Bergh, MMA-fighter klar for debut i UFC

- Han har ikke noe valg. Han må si ja til kamp!

Kenneth Bergh stiller opp på kort varsel i UFC-kamp.

FRONTLINE: Du har kanskje hørt om Jack Hermansson, Emil Meek og Kenneth Bergh? De trener sammen på Majorstua i Oslo. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skjer det endelig saker for den fryktede MMA-fighteren Kenneth Bergh.

29-åringen som er ubeseiret i seks kamper har ikke vært i oktagonen på to år. Men nå er han på hugget og er klar for alt.

Debuten i verdens største liga, UFC kan være bare noen dager unna.

Manager Per Meland forteller til Dagbladet at Bergh har tilbudt sine tjenester i et UFC-stevne i USA allerede 22. juni.

Egentlig en temmelig umulig oppgave. Men nå virker ingenting umulig for Kenneth Bergh.

- Klar for alt

- Jeg er klar for alt. Det hadde vært dødskult om det blir kamp, sier Kenneth Bergh om muligheten som plutselig har åpnet seg.

Motstanderen til amerikaneren Deron Winn (30) har trukket seg av foreløpig ukjente årsaker, bare dager før UFC Fight Night 154 i Greenville, South Carolina.

Winn er ubeseiret i fem kamper, og er utpekt som en av de mest spennende debutantene i verdens toppliga. Han skulle egentlig møtt brasilianeren Bruno Silva. Men nå er han borte. Det er den andre motstanderen som trekker seg fra kamp mot Winn.

- Amerikaneren er et spesielt talent med stor bryterbakgrunn. Men Kenneth er så klar nå, at etter en prat og en kort betenkningstid, så har vi stilt oss til rådighet. Det er selvfølgelig ingen optimal oppkjøring med tanke på omstilling av døgnrytmen. Men Kenneth tar sjansen, om Winn gjør det, sier manager Per Meland til Dagbladet.

Han forteller at han har levert en formell henvendelse.

- Nå gjenstår det bare å se hva svaret blir. Jeg blir overrasket om Winn takker ja til å møte Kenneth. Jeg tror ikke han har så veldig lyst, sier Per Meland.

Han sier:

- Men vi er i hvert fall klare. Får vi et ja, setter vi oss på flyet i morgen. Eller allerede i kveld, sier manageren til den norske MMA-fighteren som nylig tegnet kontrakt med UFC, og er den tredje fighteren fra Norge i verdens toppliga sammen med Jack Hermansson og Emil Meek.

Kenneth Bergh sier at Winn neppe har noe valg.

- Han har jo gått ut og sagt at alle motstanderne trekker seg. Nå står jeg her og er klar. Jeg tror at han ikke har noe valg, sier den fryktede norske fighteren.

Lurer jetlag

Han sier at får han et ja i dag, så er det to muligheter til å omstille seg for å unngå jetlagproblemet.

- Enten så kan vi reise i dag eller i morgen. Da har jeg noen dager på meg. Det er ikke optimalt. Men det finnes også en annen utvei. At jeg spekulerer og forsøker å lure jetlagen. Det er en luke der, hvis jeg drøyer med å reise til tett opp mot kampen, sier Kenneth Bergh.

Han gleder seg stort og håper det blir kamp.

- Jeg er i knallform. Blir det kamp mot Daron Winn er det helt konge. Han kan jo ikke klage nå at han ikke får motstander, nå som jeg stiller opp, sier Kenneth Bergh.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!