«Han har jobb mot Raufoss»

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga-Haugesund 3-0. - Øystein Stray Spetalen ringte meg fredag kveld. Og da sa han at jeg skulle få beskjed klokka 18.00 lørdag om jeg hadde jobb mot Raufoss neste runde, gliser Kjetil Rekdal. Nå er det bekreftet. Det har han.

Spøk eller ikke: Meldingen som tikket inn på VIF-investor Spetalens mobiltelefon, sendt fra John Fredriksen & Co bare tre minutter etter kampslutt og sporenstreks vist fram til Dagbladet, sier alt om de kravene Kjetil Rekdal er betalt for å oppfylle i år.

Bare seier er godt nok. Opprykk er en selvfølge.

Med to straffemål, og midtbanespill i eliteklassen, kan det se ut til at Rekdal blir den redningsmannen VIF-eierne trodde han skulle bli.

- De setter høye krav. De er vant til det fra næringslivet, men jeg har et veldig godt forhold til investorene, sier Rekdal til Dagbladet.

Minigolf

Og på kort tid har Rekdal greid å få et like godt forhold til sine spillere som det han har til investorene. Selv om disiplin og lojalitet preger ordvalget når Rekdal forteller om de nye kravene har satt, så trekker spillerne fram noe helt annet.

- Han setter harde krav, men på den måten at hver enkelt spiller tar mer ansvar både for seg selv og andre. Vi må være skjerpa, og ikke sluntre unna. Og vi passer på hverandre, sier VIF-veteranen Bjørn Arild Levernes til Dagbladet.

Han synes det er udelt positivt at Rekdal trener laget bare med utgangspunkt i sin spillererfaring.

- Han gjør en veldig god jobb, fordi han vet hvordan vi spillere har det. Hvis det er en dag mange er slitne og det er en del småskader, så har det skjedd at vi har droppa ei trening, og heller dratt for å gjøre noe annet. Spilt minigolf, for eksempel.

Sosialt

Og Kjetil Rekdal framhever at det sosiale aspektet er minst like viktig som noe annet. I går bød han hele laget ut på middag.

- Det er viktig å gjøre sånne ting. I fjor gjorde vi aldri slike ting sammen. Vi kommer til å gjøre det med jevne mellomrom, sier Rekdal.

Lagmoralen skal gjøre Vålerenga bedre.

- Alle spillerne tvinges til å ta et sosialt ansvar. Man skal passe på seg selv, men også backe opp sidemannen når det trengs.

Bommer sjelden

Sportslig raget Rekdal over alle. Han var også sikker ved straffene.

- Jeg har ikke bommet på to og et halvt år. Det var på bursdagen min. Mot Frankfurt i Bundesliga.

- Men på trening bommer han alltid, skyter keeper Øyvind Bolthof inn.

Rekdal nikker bekreftende.

- Men jeg regner med at jeg skal komme opp i 15 mål denne sesongen, inkludert en del spillemål. I fjor var jeg jo toppscorer i VIF, gliser Kjetil Rekdal.

EN VINNER: Steinansiktet Kjetil Rekdal er mer glad enn han ser ut til. Han har nettopp ledet Vålerenga til seier, han har laget to mål selv, og ikke minst: Han har nettopp fått vite at favorittlaget Leeds vant 2-0 over West Ham. Sønnen Niklas var definitivt mer intereesert i pappa enn i fotball i går.
DØNN SIKKER: Kjetil Rekdal setter her straffespark nummer to i går. Selv om han bommer på straffene på trening, har han 90 prosent uttelling på kamp. I går hadde han 100.