- Han har kommet hjem og oppdaterer seg og vurderer saken

Begynner å dra seg mot fristen for Northug.

DRAR SEG MOT FRISTEN: Petter Northug må skrive under på avtalen med Skiforbundet innen midnatt, dersom han vil gå verdenscup og VM denne sesongen. Direktør i Coop, Svein Fanebust, sier at Coop definitivt ønsker en løsning. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DRAR SEG MOT FRISTEN: Petter Northug må skrive under på avtalen med Skiforbundet innen midnatt, dersom han vil gå verdenscup og VM denne sesongen. Direktør i Coop, Svein Fanebust, sier at Coop definitivt ønsker en løsning. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det begynner for alvor å dra seg mot fristen for Petter Northug. Fristen for å signere avtalen med Skiforbundet går ut ved midnatt, og fristen skal være endelig.

Dagbladet var i kontakt med Coop-direktør Svein Fanebust i kveld, som selv har hatt kontakt med Northug lørdag.

- Dette er vanskelig, han har nå kommet hjem driver og vurderer og oppdaterer seg på saken, sier Coop-direktør Svein Fanebust til Dagbladet lørdag kveld.

Kan drøye Fanebust har i kveld vært i kontakt med flere norske aviser.

- Jeg tror Petter kommer til å svare før fristen, men jeg vet ikke hva han svarer. Jeg synes det er fair at han får tenke i fred og vil ikke spekulere i hva han velger å svare, sier Fanebust til adressa.no.

- Tror du Petter tør å ta sjansen på å drøye?

- Det vil jeg ikke spekulere i, det er meningsløst for meg. Petter bestemmer seg selv, og jeg er sikker på at han vil gjøre det han føler er rett, sier Fanebust til Dagbladet.

Sluttdatoen tankepunktet Dagbladet kunne sent i går kveld skrive at Team Northug føler seg lurt av Skiforbundet. De har hele tiden ønsket 15. mars som datoen for avtalens utløp. Oppsal sa i går at det var noe som hadde kommet på bordet i «tolvte time». Generalsekretær i Skiforbundet, Stein Opsal, sa til Dagbladet i dag at det var en misforståelse, og at det ble avvist fra Skiforbundets side på et tidlig tidspunkt.

- Det er fortsatt sluttdatoen i avtalen som er tankepunktet, Fanebust?

- Det er har vært tankepunktet de siste dagene. Men det har ikke vi i Coop noe med, det er mellom Petter og forbundet. Vi har gjort tilpasninger og blant annet tatt vekk klær som kan være kontroversielle, slik at det ikke skal stå i veien, sier Fanebust til Dagbladet.

- Inntrykket er at alle parter ønsker en løsning?

- Jeg må si for Coop sin del at vi definitivt ønsker en løsning, sier Fanebust.

Hvis Northug ikke signerer avtalen, kan ikke Northug delta i verdenscupen eller VM. Da kommer han trolig til å satse på langløp.

Kommunikasjonssjef i Skiforbundet, Espen Graff, skriver i en SMS til Dagbladet at en avgjørelse «snart» vil komme.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med langrennssjef Åge Skinstad og Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal, uten hell.