NRK FJERNER ENHVER TVIL: Christian Nilssen reiser til VM som kommentator for NRK, tross protestene fra Liverpool-fansen.
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
NRK FJERNER ENHVER TVIL: Christian Nilssen reiser til VM som kommentator for NRK, tross protestene fra Liverpool-fansen. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIXVis mer

- Han har lagt seg så flat som det er mulig å legge seg

Sender omdiskutert NRK-kommentator til VM.

(Dagbladet): Liverpool-fansen går knallhardt ut mot NRK-kommentator Christian Nillsen etter flere uheldige twitter-meldinger rettet mot dem.

Nilssen er Manchester united-supporter, og tråkket ordentlig i salaten etter Uniteds 0-3 hjemme mot nettop Liverpool.

En tweet, med referanser til både Heysel- og Hillsborough-tragediene, satte sinnene i kok, og Liverpool-supporterne krevde en beklagelse fra både Nilssen og NRK.

Reiser til VM
Den fikk de, men da kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fortalte Kampanje at han ikke anså meldingen som veldig alvorlig, skjøt kritikken ny fart.

I dag publiserte Liverpool.no et åpent brev til kringkastingssjefen, samtidig som et opprop mot Christian Nilssens deltakelse som kommentator i sommerens fotball-VM ble lansert.

De blir ikke bønnhørt.

- Neida, Christian har vår fulle tillit, samtidig som dette overhodet ikke var bra. Ingenting rokker ved vår beslutning om å sende ham til VM, sier redaksjonssjefen i NRK-sporten, Sjur Molven, til Dagbladet.

Forstår supporterne
Molven har likevel stor forståelse for at folk fortsatt reagerer på Nilssens upassende tweet.

- Jeg har full respekt for at folk fortsatt har sterke meninger, og spesielt Liverpool-fansen. Det jeg sa før helgen gjelder fortsatt, vi har tatt dette internt, det var meget beklagelig og fullstendig uakseptabelt. Christian har også beklaget og lagt seg så flat som det er mulig å legge seg, men dette viser jo også litt hvor mye følelser som er involvert, spesielt med engelsk fotball i Norge. Folk skal ha full tillit til at vi gjør det vi kan for at noe slikt som dette ikke skal skje igjen, sier Molven.

- CHristian er en veldig dyktig kommentator, det være seg fotball, tennis eller hopp, han har beklaget og innsett at han har vært fryktelig dum.

«Ber alle om unnskyldning. Dette skjer ikke igjen. Beklager.», skrev Nilssen selv på twitter i forrige uke.