Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han har matchball for VM-uttaket

Og 24-åringen vet veldig godt hva som kreves.

NØR VM: Skiskytterekspertene Halvard Hanevold og Ole Kristian Stoltenberg mener Erlend Bjøntegaard har en fordel i kampen om den siste VM-billetten hos skiskyttergutta. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NØR VM: Skiskytterekspertene Halvard Hanevold og Ole Kristian Stoltenberg mener Erlend Bjøntegaard har en fordel i kampen om den siste VM-billetten hos skiskyttergutta. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Forrige uke skrev Dagbladet at Alexander Os og Erlend Bjøntegaard kjemper om den siste plassen i Norges tropp til skiskytter-VM.

Skiskytterekspert Ole Kristian Stoltenberg mener Bjøntegaard står først i køen.

- Slik ståa er nå, ville jeg valgt Erlend fordi han er yngst og imponerte i verdenscupstafetten i Rupholding. Der viste han at han behersker en stafettetappe, sier Stoltenberg til Dagbladet.

To muligheter i Tsjekkia Til helga er Bjøntegaard én av seks nordmenn som går verdenscup i Nove Mesto. I Tsjekkia skal han gå sprint og jaktstart, henholdsvis lørdag og søndag.

- Jeg er egentlig bare veldig spent. Det er veldig klart hva som kreves, jeg vet at jeg må godt innenfor topp ti i de individuelle rennene. Det synes jeg er helt greit, det er ikke noe poeng i å reise til VM om jeg ikke har noe der å gjøre, sier Bjøntegaard til Dagbladet.

Alexander Os får sannsynligvis muligheten i Holmenkollen neste uke. Etter konkurransene på norsk jord vil uttaket bli gjort.

- Bjøntegaard har matchball for VM-uttaket i Nove Mesto. Om han der viser at han kan ta medalje i VM, så skal det ekstremt mye til for å utelate ham, sier Stoltenberg.

- Jeg sikter mot pallen. Langrennstidene mine i år viser at det er mulig om jeg får til skytinga. Klarer jeg det, blir det vanskelig å utelate meg, så jeg synes Stoltenberg har et poeng, forteller 24-åringen.

NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold er uenig i at Bjøntegaard kan sikre seg en plass på VM-laget i Tsjekkia.

- Om Erlend går et toppløp, og Alexander følger opp med det samme i Holmenkollen, er ingenting avgjort. Da blir det virkelig vanskelig for ledelsen å velge. Men det er klart, det er en fordel for Erlend å gå først. Om han gjør det bra, kan han også få muligheten i Kollen om det åpner seg en ledig plass, forklarer Hanevold til Dagbladet.

Bommet i EM I helgas EM i Otepää fikk ikke Bjøntegaard til skytinga. Ellevteplass på normaldistansen var hans beste resultat. Likevel drar 24-åringen med seg noe positivt fra Estland da han syntes den fysiske formen ble bedre utover i mesterskapet.

TROR PÅ 24-ÅRINGEN: Ole Kristian Stoltenberg mener alderen og stafettetappen til Bjøntegaard i Rupholding betyr at 24-åringen fører an i kampen om den siste VM-billetten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TROR PÅ 24-ÅRINGEN: Ole Kristian Stoltenberg mener alderen og stafettetappen til Bjøntegaard i Rupholding betyr at 24-åringen fører an i kampen om den siste VM-billetten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Alle renn teller med tanke på VM-uttaket, så jeg skulle gjerne reist hjem med medaljer istedenfor dårlige renn. Men en god prestasjon nå i verdenscupen gjør at EM blir veldig lite å bry seg om, forklarer Bjøntegaard.

Han får støtte av Hanevold.

- I VM er det medaljene som teller. Man må vise at man er kapabel til å ta en medalje for å få gå. Da er resultater i verdenscupen mye mer verdt enn resultater i EM hvor de beste ikke deltar.

Joker Birkeland Mesterskapet i Otepää har også gitt landslagsledelsen en joker for VM-uttaket. Lars Helge Birkeland imponerte med bronsemedalje på sprint og stafett, og sørlendingen slo Bjøntegaard på alle individuelle øvelser.

- Lars Helge har gitt seg selv en liten sjanse med prestasjonene i EM. Men han må gå verdenscup i Holmenkollen og prestere der for å være aktuell. Vi kommer til å veie hans prestasjoner i Otepää opp mot det som blir prestert i Nove Mesto med tanke på uttaket til Holmenkollen, bekrefter Botnan til Dagbladet.

Det er ventet at uttaket for verdenscupen i Holmenkollen blir offentliggjort etter helgas renn i Nove Mesto.

DØDT LØP: Halvard Hanevold (til venstre), her jublende etter stafettgullet i OL i Vancouver, klarer ikke å skille Bjøntegaard og Os før verdenscuprennene i Nove Mesto og Holmenkollen. Foto: ARNT E. FOLVIK
DØDT LØP: Halvard Hanevold (til venstre), her jublende etter stafettgullet i OL i Vancouver, klarer ikke å skille Bjøntegaard og Os før verdenscuprennene i Nove Mesto og Holmenkollen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer