INNVEIING: I kveld møter Simen Smaadal Kristoffer Storm i ringen. Her fra innveiingen i Frederikshavn i går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INNVEIING: I kveld møter Simen Smaadal Kristoffer Storm i ringen. Her fra innveiingen i Frederikshavn i går. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Han har mentaliteten og den kalde psyken som kan få han til å nå langt

Thomas Hansvoll om bokseren Simen Smaadal.

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Cecilia Brækhus møter i dag Mia St. John i ringen i Arena Nord i Frederikshavn, men også to andre nordmenn skal bokse på Nordic Fight Night.

Først ut av de norske er Simen Smaadal som møter danske Kristoffer Storm. Smaadal går sin femte proffkamp, og blir trent av tidligere proffbokser Thomas Hansvoll.

- Jeg hadde fulgt med på Simen en stund, og en dag ringte jeg og spurte om han ville bli proff. Han sa ja, og vi begynte å trene, sier Hansvoll.

Rørlegger og bokser Det er et år siden, og Smaadal har gått fire kamper siden da, og vunnet alle.

23-åringen jobber fulltid som rørlegger på dagtid, og trener to timer hver dag etter jobb.

- Jeg drømmer jo om å kunne bokse på fulltid, men jeg liker jobben min veldig godt, og har en forståelsesfull sjef som tar hensyn. Jeg er først og fremst rørlegger, så bokser.

Kampen mot Storm blir hans hittil tøffeste. De to lette tungvekterne kjemper om en videre plass i Team Sauerland.

- Det blir en tøff kamp, men jeg vet en del om han fra før av, og jeg vet jeg er en bedre bokser. Dette er litt vinn eller forsvinn, men jeg tror jeg kan vinne, sier Smaadal.

Proff trener Da han begynte å trene med Hansvoll hadde han hatt et opphold på tre år, etter å ha skadet hånden.

- Jeg har utviklet meg veldig med Thomas. Han har mye å lære meg, og er veldig hensynsfull, sier Simen om læremesteren.

Og Hansvoll har stor tro på eleven sin.

- Han kan nå så langt han selv vil. Hvis han fortsetter å være like flink som han er nå, er disiplinert og holder seg skadefri er han kapabel til å bli verdensmester.

Stilmessig skiller Smaadal seg fra Hansvoll, men den tidligere proffbokseren ser mye i den unge bokseren som minner han om seg selv.

- Vi er veldig ulike som boksere, men han har noe av den samme mentalitetet og den kalde psyken som kan kan få han til å nå langt, sier Hansvoll.

Kampen mellom Smaadal og Storm vises på Viasat 4 klokken 18.30 .