- Han har nesten begynt for bra

Gunnarsson hjelper Nannskogs arvtaker med å finne seg til rette i Stabæk.

ET JUICY PAR: Veigar Pall Gunnarsson (t.v.) har ikke lenger Daniel Nannskog ved sin side. Han har Gilles Ondo - og er full av lovord så langt. Foto: Erling Hægeland'
ET JUICY PAR: Veigar Pall Gunnarsson (t.v.) har ikke lenger Daniel Nannskog ved sin side. Han har Gilles Ondo - og er full av lovord så langt. Foto: Erling Hægeland'Vis mer

FORNEBU (Dagbladet): Med fire mål på tre kamper har Gilles Ondo (25) fått en pangstart på Stabæk-tida.

Det er riktignok tidlig å fastslå noe som helst basert på vinterkamper mot Alta, Örebro og Häcken. Men på Fornebu har man sett nok de fire siste ukene til at det knyttes høye forventninger til gaboneseren.

- Han har nesten begynt for bra, mener spisskollega Veigar Pall Gunnarsson.

Gunnarsson har på sin side notert seg for tre mål så langt, i tillegg til sitt varemerke:

Målgivende pasninger.

- Formen blir bedre og bedre. Dessuten har det gått veldig bra å spille sammen med Ondo. Vi har funnet hverandre med en gang. Det ser lovende ut. Og jeg tror faktisk det kommer til å bli enda bedre, når du tenker på hva vi har klart på de tre første kampene, sier islendingen videre.

- Han er en spiss som passer meg veldig bra, og jeg tror jeg er en spiss som passer ham bra. Vi har litt ulike kvaliteter. Det som mangles hos meg, finnes hos ham — og motsatt.

Nannskog-arven
De siste års toppscorer i klubben, Daniel Nannskog, måtte legge opp sist høst.

- Det er ikke til å unngå at Ondo får merkelappen «Nye Nannskog» - er han tøff nok til å bære den?

- Han er tøff nok til å takle presset. Men uansett har han nesten begynt for bra. Jeg har sagt til ham at han ikke skal tenke for mye på å ta over Daniel-rollen, sier Veigar Pall Gunnarsson til Dagbladet.

- Han skal ikke tenke at han skal score 19 mål den første sesongen. Han må holde seg nede på jorda, selv om det har vært en meget bra start. For det blir noe annet når sesongen starter. Mye tøffere. Men vi har snakket om dette, og han vet det selv. Han forventer ikke 19 mål selv heller.

Deler Nannskogs målteft
Stabæks nye trener Jørgen Lennartsson deler ikke ut startplasser til noen ennå, men er fornøyd med det han har sett av sine to spisser:

- De har funnet hverandre på en bra måte, både på og utenfor banen. Nå har jeg ikke tatt ut laget for sesongen ennå. Her skal det bygges et nytt Stabæk, og vi har bare halvveis ut i forsesongen. Men det er klart, det de to spissene har vist virker veldig spennende, sier Lennartsson til Dagbladet.

- Ondo vil bli målt mot Nannskog — hvordan kan de to sammenliknes?

- Jeg kan si at han har samme følelsen for mål som Daniel. Men de er ganske ulike som spisstyper. Ondo er litt mer oppspillspunkt, mer kraftfull. Han har god avslutningsteknikk og er sterk i boksen, mens Daniel var best i bakrommet.

Lennartsson er klar på at Veigar Pall Gunnarsson har et ansvar for å få Ondo til å trives også utenfor banen:

- Det er veldig viktig med sosiale relasjoner. Det handler ikke bare om Gunnarsson og Ondo. Men Gunnarsson er en av gruppas ledere nå. Den erfaringen må vi bruke, og de erfarne spillerne har alle en viktig oppgave med å få resten til å trives.

Kjører sammen
- Jeg gjør det bevisst når det kommer nye hit, sier Gunnarsson.

- Det er litt spesielt med Ondo, han spilte jo tilfeldigvis på Island (kom fra Grindavik i januar, journ.anm), og kunne noe islandsk. Han bor i nærheten av meg nå, jeg både henter og kjører ham til trening, jeg viser ham rundt og prøver å hjelpe så mye jeg kan, forklarer spisskollegaen videre.

- Jeg har jo lyst til at han skal trives så godt som mulig med en gang, for hvis du trives i en klubb så kan du lettere slappe av og konsentrere deg når du spiller og trener. Det kommer til å hjelpe meg også. Hvis han spiller bra, kommer jeg til å heve meg også, sier Gunnarsson.

- Det har vært bra å finne tonen, både med Veigar og med resten av laget, sier Ondo selv.

- Veigar er en veldig god, og smart, spiller. Vi snakker mye sammen også utenfor banen - vi tilbringer mye tid sammen. Det håper jeg vi vil fortsette med, for det betyr mye.

 LITT LIK RONALDO? .. eller kanskje det er byrde nok for Gilles Ondo å bli sammenliknet med Daniel Nannskog i denne omgang? Foto: Erling Hægeland
LITT LIK RONALDO? .. eller kanskje det er byrde nok for Gilles Ondo å bli sammenliknet med Daniel Nannskog i denne omgang? Foto: Erling Hægeland Vis mer