DEAD MAN WALKING? Engelske medier hevder David Moyes er ferdig i klubben. Foto: REUTERS/Michael Dalder/NTB Scanpix
DEAD MAN WALKING? Engelske medier hevder David Moyes er ferdig i klubben. Foto: REUTERS/Michael Dalder/NTB ScanpixVis mer

- Han har rasert en vinnerkultur i løpet av ni måneder

Fotballkommentator Øyvind Alsaker er ikke overrasket over nyheten.

(Dagbladet): Nylig sprakk nyheten om at David Moyes ser ut til å være ferdig som manager i Manchester United. Det er The Telegraph-journalist Mark Ogden som var først ute med nyheten som spredde seg som ild i tørt gress i engelske medier.

Den svært pålitelige journalisten var også først ute med nyheten om at Sir Alex Ferguson ville legge opp.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker har fått med seg skriveriene i engelske medier.

- Jeg tenker vel at Manchester United lenge har slitt med dilemmaet om de skal ta det prestisjetapet å sparke «the chosen one» som ble valgt av Ferguson, eller gi ham en ny sesong, og så har de ramlet ned på at det er best å si stopp nå, sier Alsaker til Dagbladet.

Rasert en vinnerkultur - Er du overrasket?

- Nei ikke overrasket i det hele tatt. Jeg har sett lenge at det går den veien, og det er fordi United har en posisjon å ivareta. De kan ikke reise rundt å bli ydmyket helg etter helg før det til slutt ikke er noe igjen av stoltheten. Han har rasert en vinnerkultur i løpet av ni måneder. I alle jobber, men særlig i Manchester United, handler det om resultater. Han har ikke vært i nærheten av det, og det har ikke vært noe fremgang å spore heller. Det er ingenting positivt å si om de ni månedene under David Moyes. Det er en ganske brutal fasit, sier Alsaker.

- Syns du synd på Moyes?

- Ja selvfølgelig. Sånn rent menneskelig er det veldig synd på ham. Han er en skikkelig fin fyr. Han fikk verdens største jobb og hadde en tro på at han kunne takle den. Det er selvfølgelig veldig tungt å få så kort tid, sier Alsaker.

Fortsatt ettertraktet Han tror at skotten vil komme sterkere tilbake.

- Ja det tror jeg. Hans ettermæle vil være at Manchester United var for stort for ham, ikke at han plutselig er en elendig manager. Han vil være en ettertraktet manager for andre lag, sier kommentatoren.