TROR IKKE PÅ AVSLØRINGER: Andy Schleck (t.h) er ikke blant dem som håper på at Armstrong skal legge alle kort på bordet. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel / SCANPIX NTB
TROR IKKE PÅ AVSLØRINGER: Andy Schleck (t.h) er ikke blant dem som håper på at Armstrong skal legge alle kort på bordet. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel / SCANPIX NTBVis mer

- Han har sikkert en god grunn til å stå fram

Schleck om Armstrong hos Oprah.

Tour de France-vinner Andy Schleck gleder seg til å høre hva Lance Armstrong har å fortelle, men tror ikke det kommer store dopingavsløringer.

- Jeg tror ikke han kommer til å hevde at han er totalt uskyldig i programmet, og at han ikke visste noen ting om dette eller gjorde noe. Han har sikkert en god grunn til å stå fram, men om han kommer med store innrømmelser, det vet vi ikke, og det er jeg usikker på, sier Andy Schleck.

Armstrong har sagt seg villig til å bli intervjuet av Oprah Winfrey. Det blir første gangen han sier noe offentlig om dopingsaken etter at han ble utestengt for livstid og fratatt alle Tour de France-seirene sine i fjor høst. Til nå har han nektet for alt.

Andy Schleck skal kjøre Tour Down Under senere i januar, og han kommer derfor til å følge det 90 minutter lange Armstrong-intervjuet fra Adelaide i Australia.

- Den rapporten som ble offentliggjort av Det amerikanske antidopingbyrået sjokkerte meg, selv om vi for tre-fire år siden forsto at æraen med Lance Armstrong ikke var den reneste i internasjonal sykkelsport.

NESTE FREDAG: Det er stor spenning knyttet til hva Armstrong har sagt hos Oprah - programmet er allerede tapet. Foto: AP/ SCANPIX NTB
NESTE FREDAG: Det er stor spenning knyttet til hva Armstrong har sagt hos Oprah - programmet er allerede tapet. Foto: AP/ SCANPIX NTB Vis mer

- Men tidene har forandret seg. vi har fått biologiske pass, noe som gjør at yngre generasjoner opplever helt andre tider, mener Schleck.

Han sier at det kommer til å bli tatt ryttere for doping innen sykkelsporten også i 2013, men han mener ikke det nødvendigvis er et dårlig tegn.

- Det vil alltid finnes juksere i alle idretter, men at det blir tatt folk innen sykkelsporten viser at systemet virker, og det er bra, mener luxembourgeren.

(NTB-Reuters)