Tromsø  20120726.
UEFA Europa League fotball, jubel for seier  i fotballkampen  mellom Tromsø IL og NK Olimpija Ljubljana  på Alfheim stadion torsdag  kveld. Tromsø vant 1-0, etter ekstraomganger.Tromsøs Miika Koppinen( i midten) scoret for TIL.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsø 20120726. UEFA Europa League fotball, jubel for seier i fotballkampen mellom Tromsø IL og NK Olimpija Ljubljana på Alfheim stadion torsdag kveld. Tromsø vant 1-0, etter ekstraomganger.Tromsøs Miika Koppinen( i midten) scoret for TIL. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

- Han har spenst som en kenguru

Men matchvinner Koppinen mener Tromsø må heve seg for å komme langt i Europa.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Olimpija Ljubljana 1-0 e.e.o, 1-0 sammenlagt.

I fjor sa Tromsø-trener Per Mathias Høgmo at han hadde en klar målsetning om å føre laget til gruppespill i europacupen. Det endte med et pinlig 0-3-tap hjemme mot ungarske Paks allerede i den 2. kvalikrunden til Europa League.

I år er målsetningen nedjustert til å revansjere fjorårets tidlige exit. Etter et målløst borteoppgjør i Slovenia forrige torsdag var det ene hjemmemålet alt Tromsø trengte for å holde liv i drømmen om et nytt europacupeventyr i nord.

Å påstå at det gikk smertefritt ville derimot være en stor overdrivelse. Den forløsende scoringen kom nemlig først etter at kampen hadde gått til ekstraomganger - 30 minutter som inneholdt et brent straffespark, rødt kort og viktigst av alt, vinnermålet.

Stopper Miika Koppinen fikk stå helt alene på bakerste stolpe og heade inn Ruben Yttergård Jenssens corner.

- Han har spenst som en kenguru, skryter en spøkende Yttergård Jenssen etter kampen.

Matchvinner Koppinen mener på sin side at Tromsø må heve seg om de skal avansere videre i turneringen.

- Vi må heve oss flere hakk om vi skal komme oss langt. Det vi presterer i dag er ikke helt godt nok til at vi kan være fornøyd, sier Tromsø-kapteinen til Dagbladet.

Imponerte ikke
Imponerende er nemlig ikke en passende beskrivelse for Gutans marginale avansement. I løpet av de 120 minuttene med fotball Alfheim-publikummet fikk se var det knapt en målsjanse å spore.

Tromsø hadde ballen og styrte mye av banespillet - uten at det så ut til å plage de gjestende slovenerne nevneverdig. Olimpija hadde nemlig en åpenbar plan: vente på den ene kontringssjansen.

- Det positive er at vi ikke gir dem en eneste målsjanse. De ventet på den ene feilen, men den kom aldri. Det viser at vi er tålmodige, sier en fornøyd Per Mathias Høgmo.

Ukrainsk motstand venter
Belønningen er to kamper mot ukrainske FC Metalurh Donetsk, et lag som havnet på andreplass bak Shaktar Donetsk i hjemlandet.

Første kamp spilles hjemme på Alfheim kommende torsdag.

- De er nok enda litt bedre enn de vi møtte i dag. Vi må forvente at det blir svært taktiske kamper, hvor det først og fremst handler om ikke å slippe inn mål hjemme, sier landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen.

 UTVIST:  NK Olimpija Ljubljanas Dalibor Radvjko får rødt kort av dommer Robert Malek etter felling av Tromsøs Magnus Andersen (t.v.). Ole Martin Årst satte straffen til side for mål. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
UTVIST: NK Olimpija Ljubljanas Dalibor Radvjko får rødt kort av dommer Robert Malek etter felling av Tromsøs Magnus Andersen (t.v.). Ole Martin Årst satte straffen til side for mål. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer