MARKERING: Blomster, skjerf og supporterutstyr er siden drapet lagt ned til minne for den døde 43-åringen. Foto: AP / TT, Bjorn Lindgren / NTB scanpix
MARKERING: Blomster, skjerf og supporterutstyr er siden drapet lagt ned til minne for den døde 43-åringen. Foto: AP / TT, Bjorn Lindgren / NTB scanpixVis mer

- Han har tatt et visst ansvar for hva han har gjort

Mann (28) meldte seg etter supporterdrapet som ryster Sverige.

(Dagbladet): En 28 år gammel mann meldte seg ved midnatt natt til i dag for politiet i Helsingborg i Sverige etter supporterdrapet i byen i helga.

- Han sa hvem han var, hva han hadde gjort og hva det gjaldt - så ble han pågrepet, sa Kenneth Andersson i Helsingborg-politiet til svensk Expressen i natt.

Klokka 10 i dag holdt politiet en pressekonferanse om saken.

- Denne personen som kom til politiet har vært i etterforskningen siden søndag. Vi bestemte oss for å pågripe denne personen 00.30 i dag morges. Denne personen har tatt et visst ansvar for hva han har gjort. Vi kommer til å foreta et nytt avhør av mannen i løpet av dagen, med nærvær av sin advokat, sier politiadvokat Eleonora Johansson.

- Vi snakker om én gjerningsmann som har tatt delvis ansvar for det som har skjedd, legger hun til.
 
- Dette er en mann som kjent for oss tidligere for hans interesse for fotball, noe mer kommenterer vi ikke, sier hun. Mannen var allerede mistenkt i saken, men mannen har ikke i løpet av de innledende avhørene i natt tatt stilling til straffskyld.

- Han har vedgått å ha vært på plassen og at han var innblandet i bråk. Nå kommer avhørene til å fortsette slik at vi kan skape et bilde av hva som egentlig skjedde her, sier områdepolitimester Tommy Svengard i Nordvästra Skåne til Expressen.

Han sier ikke at 28-åringen har erkjent drapet.

- Vi har en arbeidshypotese om hvordan vi mener dette skal ha skjedd, men alle puslebiter er ikke på plass, sier han.

Det var en 43 år gammel mannlig tilhenger av den svenske fotballklubben Djurgården som døde etter at han ble utsatt for vold før toppseriekampen mellom Helsingborg og Djurgården på søndag.

Firebarnsfaren skal ha gått sammen med to andre da han ble angrepet. Gjerningsmannen skal ha slått avdøde med en flaske.

Drapet har preget fotball-Sverige. Flere fotballprofiler har uttrykt sorg etter tragedien.

Før kampen mellom AIK og IFK Göteborg i går kveld (0-2) var det markeringer, og store bannere på tribunen som viste supportere som tok avstand fra vold.

Det svenske politiet mener supporterdrapet i Helsingborg er et resultat av en trist utvikling over lengre tid.