Han har testet Arctic-løypa

VIDEO: Møt den fantastiske mosjonisten på tredje etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alta/Kvænangen (proycling.no): I sitt fjerde strake år sykler, eller "trampar" som han selv kaller det, Thomas Rudolf fra Finland enorme distanser i Nord-Norge. Når jeg møter ham like nedenfor Kvænangsfjellet har han trillet 1742 kilometer fra Helsingfors, via Nesna og Stokmarknes, til Tromsø og nå til Alta. I dette som blir hans siste sykkelferie i Norge, skal han avslutte det hele på Nordkapp, og det på en svært utradisjonell sykkel.

Etter å ha deltatt på sykkelfesten i Alta, triller årets Arctic Race-felt videre vestover i retning mektige Kvænangesfjellet. Med Altafjorden på sin høyre side, erstattes viddelandskapet vi har gjort oss bekjent med de siste dagene, av tett skog og stupbratte fjell. Dette er uten tvil årets knekker i det nordnorske sykkeleventyret.

For alt blir røffere: Stigningene, asfalten, og ja, til og med reinsdyrene virker litt mindre imøtegående her. Det er imidlertid like etter at første spurtpunkt er forsert i idylliske Talvik. Den fantastiske bukta åpner seg herskapelig og tar rytterne med på en liten innsving i landskapet før de igjen setter kursen rett nordover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer