Han har tjent 2,5 milliarder kroner, men nå er det snart slutt

Floyd Mayweather jr. gir seg neste år.

SLUTTER: Den amerikanske boksestjernen Floyd Mayweather jr. avslutter karrieren i september neste år. Den ubeseirede 37-åringen er innehaver av fire verdensmesterbelter og skal i helgen møte Marcos Rene Maidana fra Argentina i Las Vegas. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SLUTTER: Den amerikanske boksestjernen Floyd Mayweather jr. avslutter karrieren i september neste år. Den ubeseirede 37-åringen er innehaver av fire verdensmesterbelter og skal i helgen møte Marcos Rene Maidana fra Argentina i Las Vegas. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Den amerikanske boksestjernen Floyd Mayweather jr. avslutter karrieren i september neste år.

Den ubeseirede 37-åringen er innehaver av fire verdensmesterbelter og skal i helgen møte Marcos Rene Maidana fra Argentina i Las Vegas.

Når den kampen er over gjenstår det kun to før boksekarrieren innstilles.

- Jeg har kun to kamper igjen etter denne, sier Mayweather til Sky Sports.

- Akkurat nå handler alt om Maidana, og jeg kan ikke tenke på de to neste kampene. Jeg kan heller ikke si hvem motstanderne blir, men det blir to spennende oppgjør. Det første blir i mai, og den neste i september 2015. Det blir min siste kamp, sier bokselegenden.

Mayweather har planene klare for hva han skal fortsette med. Det blir mer boksing.

- Jeg satser på å fortsette som promotor og vil bygge selskapet Mayweather Promotions. Jeg har vært i denne sporten i hele mitt liv, og jeg forstår idretten og businessen, sier han.

Mayweather har vunnet alle sine 46 kamper, 26 av dem på knockout. Weltervekteren har vunnet ti VM-titler i ulike vektklasser. Han regnes som den best betalte av alle.

Økonomimagasinet Forbes mener å vite at han har tjent om lag 2,5 milliarder norske kroner i løpet av karrieren. Sist år var han ifølge Forbes verdens best betalte idrettsutøver med en inntekt på rundt 670 millioner norske kroner.

(NTB)