Vært lengst i Premier League

Han har vært aller lengst i Chelsea, uten å spille en eneste kamp: - Angrer ikke

Matej Delac har vært i Chelsea siden 2009. Uten å spille en eneste kamp. Her er oversikten over spillerne som har vært lengst i Premier League - klubb for klubb.

ALDRI SPILT I PREMIER LEAGUE: Chelsea-keeper Matje Delac har vært i London-klubben siden 2010. Foto: Chelsea FC
ALDRI SPILT I PREMIER LEAGUE: Chelsea-keeper Matje Delac har vært i London-klubben siden 2010. Foto: Chelsea FC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Du vil nok føle deg gammel når du innser hvor ofte fotballklubber skifter ut hele mannskap. Det hører til sjeldenhetene at en spiller blir værende i samme klubb i mer enn 15 år, som var tilfellet med Steven Gerrard, Ryan Giggs, Gianluigi Buffon og Francersco Totti for å nevne noen.

Liverpool er et godt eksempel på dette. Lucas Leiva var den spilleren som hadde vært lengst i Liverpool da han ble solgt til Lazio i sommer. Dermed tok Jon Flanagan over stafettpinnen. Han kom til Liverpool i 2010, noe som betyr at de røde har skiftet ut hele spillerstallen i løpet av sju sesonger.

Det er Huddersfield som har gått gjennom det største skiftet, hvor alle har kommet inn porten på Kirklees de siste fem årene. Utlånte Sean Scannell kom i 2012.

Den spilleren som har vært aller lengst i Premier League til dags dato er West Hams Mark Noble (ankom som trainee juli 2003 og signerte vanlig kontrakt i 2004) og Crystal Palace-keeper Julian Speroni (ankom Selhurst Park 1. august 2004).

Lengst i Chelsea

Sjansen er stor for at du aldri har hørt om Chelsea-keeper Matej Delac (25) som er født i Bosnia og spiller for Kroatia. Derfor blir du kanskje overrasket over å høre at han er den spilleren som teknisk sett har vært aller lengst i Chelsea.

Han overtok stafettpinnen etter at John Terry forlot London--klubben og reiste til Aston Villa forrige sesong. Delac signerte for klubben i 2009, men har ikke fått spille en eneste kamp for de blå.

Han signerte en såkalt «pre-contract» med London-klubben i september 2009 etter at keeperen imponerte Chelseas speidere i kroatisk førstedivisjon. Selve avtalen trådte først i kraft september 2010.

Delac har til og med aldri vært registrert som Premier League-spiller. Dette på grunn av problemer med arbeidstillatelsen. I stedet har han blitt lånt ut til flere forskjellige klubber - ti totalt:

Vitesse, Dynamo Ceske Budejovice, Vitoria de Guimaraes, Vitoria de Guimaraes ll, Inter Zapresic, Vojvodina, Sarajevo, Arles-Avignon, Sarajevo (igjen) og Royal Excel Mouscron har alle hatt keeperen på lønningslista siden 2010.

Angrer ikke

25-åringen innrømmer at han snart må forlate London-klubben.

- Ja, snart vil det komme en tid da jeg må forlate Chelsea. Mange folk har spurt meg om jeg angrer på at jeg kom til Chelsea så ung, og ikke dro til en mindre klubb, men jeg angrer ikke, sier han til SportSport, gjengitt av Goal.

Han peker på at problemet ikke var kvaliteten på det han leverte, men at han aldri fikk arbeidstillatelse.

Jeg angrer ikke. Matej Delac

- Karrieren kunne alltid vært bedre, men jeg er 25 år og har vært gjennom så mye, møtt mange trenere, spillere, fått erfaring, sier Delac.

- Chelsea hadde en plan for min karriere, men noen ting kan du ikke planlegge. Da jeg ankom som 18-åring var det som en film, jeg kan ikke beskrive følelsen, sier Delac, som blant annet fikk en treningskamp hvor han spilte med stjerner som Diego Costa, Nemanja Matic, Mohamed Salah og Cesc Fabregas i 2014.

En annen Chelsea-spiller, Tomas Kalas, har vært registrert i klubben siden 2010. Han har bare fått fire kamper for London-laget, og har vært på utlån totalt åtte ganger.

Her har du en oversikt over hvilke spillere som har vært lengst i sine respektive Premier League-klubber:

Vært lengst i klubben:

Chelsea: Matej Delac (17. september 2009)

Keeperen har altså aldri fått en offisiell kamp for Chelsea etter overgangen fra Inter Zapresic.

Manchester United: Michael Carrick (31. juli 2006)

I mer enn et tiår har Carrick vært en del av United-maskineriet. Han kom fra Tottenham og har tidligere spilt i West Ham, Swindon (lån) og Birmingham (lån).

Liverpool: Jon Flanagan (1. juli 2010)

De røde har skiftet ut hele mannskapet i løpet av sju år. Det er lett å glemme at Flanagan fortsatt er Liverpool-spiller. Han har vokst opp i byen og skrev profesjonell kontrakt med klubben i 2010.

Manchester City: Joe Hart (1. juli 2006)

Sisteskansen er fortsatt City-spiller selv om han er på utlån i West Ham. Keeperen har totalt vært på utlån fem ganger i løpet av Ciy-karrieren (Tranmere, Blackpool, Birmingham, Torino og West ham).

Arsenal: Theo Walcott (20. januar 2006)

Walcott ankom Arsenal som 16-åring fra Southampton. Han er den spilleren som har vært tredje lengst i Premier League, kun slått av Julian Speroni og Mark Noble.

Tottenham: Danny Rose (26. juli 2007)

Venstrebacken ankom Tottenham i 2007 etter en overgang fra Leeds. 27-åringen sleit med en skade forrige sesong, men er tilbake i spill denne sesongen.

Øvrige:

West Ham: Mark Noble (1. juli 2003)

West Bromwich: James Morrison (7. august 2007)

Watford: Troy Deeney (5. august 2010)

Swansea: Angel Rangel 29. juni 2007)

Stoke: Ryan Shawcross (1. januar 2008)

Southampton: James Ward-Prowse/Jack Stephens (1. juli 2007)

Newcastle: Paul Dummett (1. juli 2010)

Leicester: Andy King (1. juli 2007)

Huddersfield: Sean Scannell (1. juli 2012)

Everton: Phil Jagielka (4. juli 2007)

Crystal Palace: Julian Speroni (1. august 2004)

Burnley: Kevin Long (1. januar 2010)

Brighton: Lewis Dunk (1. juli 2009)

Bournemouth: Harry Arter (1. juli 2007)

Kilde: The Telegraph

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer