Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vært lengst i Premier League

Han har vært aller lengst i Chelsea, uten å spille en eneste kamp: - Angrer ikke

Matej Delac har vært i Chelsea siden 2009. Uten å spille en eneste kamp. Her er oversikten over spillerne som har vært lengst i Premier League - klubb for klubb.

ALDRI SPILT I PREMIER LEAGUE: Chelsea-keeper Matje Delac har vært i London-klubben siden 2010. Foto: Chelsea FC
ALDRI SPILT I PREMIER LEAGUE: Chelsea-keeper Matje Delac har vært i London-klubben siden 2010. Foto: Chelsea FC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Du vil nok føle deg gammel når du innser hvor ofte fotballklubber skifter ut hele mannskap. Det hører til sjeldenhetene at en spiller blir værende i samme klubb i mer enn 15 år, som var tilfellet med Steven Gerrard, Ryan Giggs, Gianluigi Buffon og Francersco Totti for å nevne noen.

Liverpool er et godt eksempel på dette. Lucas Leiva var den spilleren som hadde vært lengst i Liverpool da han ble solgt til Lazio i sommer. Dermed tok Jon Flanagan over stafettpinnen. Han kom til Liverpool i 2010, noe som betyr at de røde har skiftet ut hele spillerstallen i løpet av sju sesonger.

Det er Huddersfield som har gått gjennom det største skiftet, hvor alle har kommet inn porten på Kirklees de siste fem årene. Utlånte Sean Scannell kom i 2012.

Den spilleren som har vært aller lengst i Premier League til dags dato er West Hams Mark Noble (ankom som trainee juli 2003 og signerte vanlig kontrakt i 2004) og Crystal Palace-keeper Julian Speroni (ankom Selhurst Park 1. august 2004).

Lengst i Chelsea

Sjansen er stor for at du aldri har hørt om Chelsea-keeper Matej Delac (25) som er født i Bosnia og spiller for Kroatia. Derfor blir du kanskje overrasket over å høre at han er den spilleren som teknisk sett har vært aller lengst i Chelsea.

Han overtok stafettpinnen etter at John Terry forlot London--klubben og reiste til Aston Villa forrige sesong. Delac signerte for klubben i 2009, men har ikke fått spille en eneste kamp for de blå.

Han signerte en såkalt «pre-contract» med London-klubben i september 2009 etter at keeperen imponerte Chelseas speidere i kroatisk førstedivisjon. Selve avtalen trådte først i kraft september 2010.

Delac har til og med aldri vært registrert som Premier League-spiller. Dette på grunn av problemer med arbeidstillatelsen. I stedet har han blitt lånt ut til flere forskjellige klubber - ti totalt:

Vitesse, Dynamo Ceske Budejovice, Vitoria de Guimaraes, Vitoria de Guimaraes ll, Inter Zapresic, Vojvodina, Sarajevo, Arles-Avignon, Sarajevo (igjen) og Royal Excel Mouscron har alle hatt keeperen på lønningslista siden 2010.

Angrer ikke

25-åringen innrømmer at han snart må forlate London-klubben.

- Ja, snart vil det komme en tid da jeg må forlate Chelsea. Mange folk har spurt meg om jeg angrer på at jeg kom til Chelsea så ung, og ikke dro til en mindre klubb, men jeg angrer ikke, sier han til SportSport, gjengitt av Goal.

Han peker på at problemet ikke var kvaliteten på det han leverte, men at han aldri fikk arbeidstillatelse.

«Jeg angrer ikke.» Matej Delac

- Karrieren kunne alltid vært bedre, men jeg er 25 år og har vært gjennom så mye, møtt mange trenere, spillere, fått erfaring, sier Delac.

- Chelsea hadde en plan for min karriere, men noen ting kan du ikke planlegge. Da jeg ankom som 18-åring var det som en film, jeg kan ikke beskrive følelsen, sier Delac, som blant annet fikk en treningskamp hvor han spilte med stjerner som Diego Costa, Nemanja Matic, Mohamed Salah og Cesc Fabregas i 2014.

En annen Chelsea-spiller, Tomas Kalas, har vært registrert i klubben siden 2010. Han har bare fått fire kamper for London-laget, og har vært på utlån totalt åtte ganger.

Her har du en oversikt over hvilke spillere som har vært lengst i sine respektive Premier League-klubber:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!