Han har vært en av Fotball-Englands mest fryktede menn i 30 år. Nå er «Gudfaren» tatt

- Han er en katalysator for bråk.

UTESTENGT FRA MOLINEUX: Fotballsupporteren (47) har vært nektet adgang til Wolverhamptons hjemmebane siden 2010. Nå har han fått en enda strengere straff.
UTESTENGT FRA MOLINEUX: Fotballsupporteren (47) har vært nektet adgang til Wolverhamptons hjemmebane siden 2010. Nå har han fått en enda strengere straff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I nesten 30 år har en 47-åring med tilnavnet «Gudfaren» vært en fryktet skikkelse i hooligans-miljøet som tidvis har herjet Fotball-England. Født og oppvokst i Bilston, en liten industriby et par kilometer sørøst for Wolverhampton, ble mannen i ung alder aktiv i den voldelige subkulturen tilhørende West Midlands-fylkets oransjekledde fotballag.

Allerede i 1988 fikk han sin første straff, da han 20 år gammel ble utestengt fra alle engelske idrettsarrangementer i fem år, uten at det stoppet han fra å utøve flere voldsgjerninger i tiden som gikk.

- På toppen av lista vår De tre siste tiåra har han fått flere dommer mot seg, men Wolves-supporteren har i moderne tid påtatt seg en annerledes, mer tilbaketrukken rolle enn tidligere, noe som har gjort det vanskelig for politiet å få has på ham.

- Han er et kjent ansikt både her hjemme og i utlandet, sier sjefetterforsker Nick Rowe i West Midlands-politiet til avisa Birmingham Mail.

- Han har vært på toppen av lista vår en god stund. De siste åra har han imidlertid fått en «Gudfaren»-rolle. Han har vært en organisator og pådriver for vold, før han har trukket seg unna mens undersåttene hans har slått slagene, kastet rakettene og ødelagt eiendommer, fortsetter Rowe.

Selv om 47-åringen har vært utestengt fra hjemmebanen til Wolverhampton siden 2010, har det lokale politiet likevel vært overbevist om at han har vært hjernen bak mye bråk.

Straffet på ny Nå har de også klart å overbevise retten om det.

Det har ført til at han har blitt utestengt ikke bare fra Molineux Stadium, men samtlige fotballstadioner de neste fem åra. Han har heller ikke lov til å bevege seg nærmere en rundt åtte kilometer fra «Wolves» sin hjemmebane på kampdager.

- Vi har klart å vise for retten at han har vært involvert i trøbbel relatert til kampdager i mange år og at han er en katalysator for bråk hver gang han møter opp på kamp, sier Rowe, som er fornøyd med dommen.

Dette er første gang «Gudfaren» har blitt arrestert siden mai 2013. Da slapp han unna straff, etter det Birmingham Mail omtaler som et stygt sammenstøt med Brighton-fans utenfor en pub. I 1995 ble han derimot fengslet i ni måneder for overgrep og vold mot polititjenestemenn i forbindelse med en kamp i Stoke. I tillegg har han flere andre utestengelser på rullebladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer