Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han har vært en ener i Viking, og vi så det i dag

Høgmo-skryt til matchvinneren.

MED I DISKUSJONEN: Yann-Erik de Lanlay sto for det uforglemmelige øyeblikket i onsdagens landskamp mot Moldova, men det var ikke bare med vinnermålet han anbefalte seg selv i kampen om å være med videre. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MED I DISKUSJONEN: Yann-Erik de Lanlay sto for det uforglemmelige øyeblikket i onsdagens landskamp mot Moldova, men det var ikke bare med vinnermålet han anbefalte seg selv i kampen om å være med videre. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yann-Erik de Lanlay sto for det uforglemmelige øyeblikket i onsdagens landskamp mot Moldova, men det var ikke bare med vinnermålet han anbefalte seg selv i kampen om å være med videre.

- Han har vært en ener i Viking, og vi så det i dag. Han er veldig god med ball og har evne til å skape ubalanse og komme til avslutninger. Han meldte seg virkelig på, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

- Det er hyggelig å høre, men jeg kan ikke tenke så mye på det. Jeg må tenke på å prestere videre, sa Lanlay da han hørte om attesten fra sjefen.

Han spilte sin første landskamp fra start etter to innhopp på vinterturen til Afrika i fjor, og han avgjorde den ved å vise ferdigheter av høy klasse. På arenaen der Lionel Messi avgjorde klubb-VM i 2009 er det ikke scoret mye finere mål.

- Jo Inge slo en nydelig pasning i bakrom. Jeg nådde den, og det var nok en blanding av instinkt og tanke. Jeg fikk akkurat kikket opp og sett at keeper sto på halvdistanse, og da lobbet jeg over ham, sa han.

Nedtaket med ett bein og avslutningen med det andre satte Moldovas keeper sjakk matt.

- Det var deilig å se den gå i mål. Det var en stor følelse, og det gir stor selvtillit.

21-åringen fikk skryt fra Høgmo for sin evne til å skape ubalanse ved å utfordre og ta seg forbi motstandere, noe han gjorde gang på gang onsdag.

- Det er en del av min spisskompetanse. Jeg må spille på styrkene mine, og det var kjekt at det lyktes en del ganger i dag. Han har sagt at når jeg er én mot én så er det bare å sette fart og utfordre, sa Lanlay.

(NTB)

Hele Norges coronakart