Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han har vært fantastisk for klubben

Ferguson spår Molde-suksess for Solskjær.

GÅR HVER SIN VEI: Sir Alex Ferguson mente det var på tide for Ole Gunnar Solskjær å prøve seg som hovedtrener. Det var utslagsgivende for nordmannen avgjørelse om å takke ja til Molde.Foto: AP Photo/Jon Super
GÅR HVER SIN VEI: Sir Alex Ferguson mente det var på tide for Ole Gunnar Solskjær å prøve seg som hovedtrener. Det var utslagsgivende for nordmannen avgjørelse om å takke ja til Molde.Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær ble i dag presentert som ny trener for Molde Fotballklubb.

Etter 14 år i England flytter han og familien tilbake til Kristiansund. Solskjærs sjef og læremester, Sir Alex Ferguson, ønsker United-legende lykke til i sin nye jobb.

- Ole har akseptert Molde sitt tilbud, og vi ønsker ham lykke til. Han har vært en fantastisk for klubben og har bidratt med utviklingen av våre unge spillere, sier Sir Alex Ferguson til Manchester Uniteds hjemmeside.

- Jeg tror at hans karriere som en utrolig profesjonell fotballspiller ga ham grunnlaget for å gå videre som trener. Han gjorde det veldig bra med reservene våre, og det er riktig av Ole å ta hans første managerjobb nå. Ole vil gjøre det bra i Molde og vi ønsker ham alt godt i fremtiden, sier Ferguson.

Solskjær sa på pressekonferansen at Ferguson selv oppfordret ham til å takke ja til Molde-jobben.

- Den viktigste i avgjørelsen har vært min sjefen sjøl. Når han sier at du må prioritere familien. Du må ikke bare velge en klubb, men en eier og en klubb der du har mennesker rundt deg som du stoler på.

- Han synes det var riktig av meg å flytte hjem til Norge. Derfor fullfører jeg ikke det jeg har sagt at jeg fortsetter i Manchester United så lenge han er der, sa Solskjær.

Også Manchester Uniteds midtstopper Rio Ferdinand ønsker Solskjær lykke til videre.

- Lykke til «2OLEGEND» (Ett av Solskjærs kallenavn i United) med managerkarrieren i Molde, Norge. Topp spiller og mann. En av de beste avslutterne jeg har spilt med, skriver Ferdinand på Twitter.

SIGNERTE: Ole Gunnar Solskjær styreleder Erik Berg skriver under kontrakten som ny trener i Molde fotball klubb under pressekonferansen i Molde.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SIGNERTE: Ole Gunnar Solskjær styreleder Erik Berg skriver under kontrakten som ny trener i Molde fotball klubb under pressekonferansen i Molde. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media