Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han har vært landslagstrener for Norge og Svennis-assistent i England

Nå er Tord Grip (76) assistenttrener for Kosovo.

KLASSISK GJENG: Fire tidligere trenere for det norske landslaget i fotball samlet på ett bilde. Fra venstre: Tord Grip (1987-88), Ingvar Stadheim (1988-90), Egil Olsen (1990-1998 og 2009-2013) og Tor Røste Fossen (1978-87). Foto: NTB Scanpix
KLASSISK GJENG: Fire tidligere trenere for det norske landslaget i fotball samlet på ett bilde. Fra venstre: Tord Grip (1987-88), Ingvar Stadheim (1988-90), Egil Olsen (1990-1998 og 2009-2013) og Tor Røste Fossen (1978-87). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Neste uke spiller Kosovo sin første skikkelige landskamp. Skjønt, den er ikke offisiell på noe vis - men det er altså den første kampen landet spiller mot en FIFA-motstander etter at de erklærte seg uavhengige fra Serbia i 2008.

Ingen symboler som tyder på at det er Kosovo som spiller kamp kan være i bruk, som for eksempel flagg, fotballforbundets logo eller synging av nasjonalsangen før avspark.

- Spennende Kamp blir det åkkesom, og minst to nordmenn blir trolig å finne i Kosovo-troppen når Haiti står på motsatt banehalvdel: Flamur Kastrati (Strømsgodset) og Bersant Celina (Manchester City). Valon Berisha (Red Bull Salzburg) har også vært nevnt.

Også på trenersida finner vi en med tilknytning til Norge.

76 år gamle Tord Grip fra Sverige var nemlig landslagstrener for det norske herrelandslaget i fotball i 1987-1988, men er nå ansatt som assistenttrener for Kosovo. Bakgrunnen er at en gammel bekjent, tidligere Kalmar-trener Albert Bunjaki, er hovedtrener.

- Albert har spurt meg om å være med på oppkjøringa og selve kampen i Pristina. Det blir spennende, sier Grip til svenske Expressen.

Våpendrager Alder er ingen hindring for mannen som er født i 1938. Så seint som i 2010 var han assistent for landslaget til Elfenbenkysten, etter å ha kommet fra en jobb i Notts County.

Før den tid ble han omtalt som «våpendrageren til Sven-Göran Eriksson». Grip var nemlig assistent for «Svennis» da sistnevnte var hovedtrener i henholdsvis Lazio, England, Manchester City og Mexico.

Eriksson er for tida sjef i kinesiske Guangzhou. Dit ble aldri Grip med.

- Men jeg traff nylig ham og laget på en treningsleir i Tyrkia. Det var interessant, sier den tidligere norske landslagstrenern til Expressen.

ASSISTENT: Tord Grip (t.v.) var assistenten til Sven-Göran Eriksson fire steder. Nå blir han assistent for Kosovo. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
ASSISTENT: Tord Grip (t.v.) var assistenten til Sven-Göran Eriksson fire steder. Nå blir han assistent for Kosovo. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart