<strong>HEMMELIG VÅPEN?:</strong> Det var knapt et øye som var tørt i England etter at Andy Murray for to år siden kunne heve Wimbledon-trofeet på hjemmebane - en triumf hjemmepublikummet ønsker seg en reprise av i år. Neste hinder for hjemmefavoritten er Vasek Pospisil fra Canada. Og hans blå bok. Foto: Hugh Routledge/REX Shutterstock/NTB Scanpix
HEMMELIG VÅPEN?: Det var knapt et øye som var tørt i England etter at Andy Murray for to år siden kunne heve Wimbledon-trofeet på hjemmebane - en triumf hjemmepublikummet ønsker seg en reprise av i år. Neste hinder for hjemmefavoritten er Vasek Pospisil fra Canada. Og hans blå bok. Foto: Hugh Routledge/REX Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Han har vært på vei ut av turne­ringa to ganger. Så har han slått opp i den mystiske blå boka

Hemmelige rutiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var knapt et øye som var tørt i England etter at Andy Murray for to år siden kunne heve Wimbledon-trofeet på hjemmebane - en triumf hjemmepublikummet ønsker seg en reprise av i år.

Neste hinder for hjemmefavoritten er Vasek Pospisil fra Canada. Og hans blå bok.

Hemmelig 25-åringen har allerede rukket å gjøre to bemerkelsesverdige comeback i årets turnering. Først slo han ut britiske James Ward på lørdag etter å ha ligget under med 1-2 i set.

Deretter var det serbiske Viktor Troicki som måtte vike på mandag da kanadieren kom tilbake og vant tre strake set med 6-4, 6-3, 6-3.

Begge gangene fikk fotografene med seg at Pospisil konfererte med en blå notatbok han har med seg ut på banen, men hva som står i den akter han ikke å dele med resten av verden.

- Det er hemmelig. Jeg har sett på den samme siden i de to kampene, men boka begynner å fylles opp, sier han ifølge den britiske avisa Independent.

Ikke overraskende har det blitt spekulert i hva som står i den uskyldige notatboka, men kanadieren forblir hemmelighetsfull.

- Det er ikke noe vanvittig som står der. Bare påminnelser og ting jeg må være obs på i løpet av kampen, sier Pospisil som tydeligvis trives på Wimbledon-gresset. I fjor vant han nemlig double-konkurransen i verdens eldste tennisturnering.

Morgenrutine Der tennisesset Novak Djokovic har blitt beskyldt for å motta intstruksjoner via signaler fra trener Boris Becker på tribunen, er det ikke slik at Pospisil bryter regelverket.

Det bekreftes av en talsperson for «All England Club».

- Han har lov til å ta med seg notatboka ut på banen da kampen starter, men det hadde ikke vært tillatt om han mottok den under kampen. Det er heller ingen restriksjoner på hvor stor boka kan være, og det er ingen krav om at han skal vise hva som står i den til funksjonærene.

Pospisil har også fortalt at han hver morgen har en fast rutine som må gjennomføres øyeblikkelig etter at han våkner, men heller ikke dette ville han gi noen andre innsyn i.

- Nei, det er hemmelig, sa han, før han hintet frampå om at det kan knyttes opp mot mental forberedelse til kampenes «store øyeblikk».

- Bedre En annen ting som har opptatt britisk presse den siste uka er Murrays høyre skulder. Spesielt etter at han satte en støkk i publikum da han måtte be om medisinsk timeout i sekstendelsfinalen.

Amélie Mauresmo, som er en av Murrays trenere, sier at hele nasjonens yndling er i god form.

- Det er veldig mye som er bedre enn de var i fjor. Både det medisinske apparatet og lagarbeidet innad i gruppa fungerer godt, sier hun til The Guardian, og sikter til hvordan Murray i fjor røyk ut mot Grigor Dimitrov. Den gang var skulderen et langt større problem.

- Skulderen er helt fin. Dere så kanskje i slutten av 2. sett at jeg det strammet til rundt skulderbladet, men fysioterapeuten ordnet det. Det var ikke behagelig å ha en 90-kilos fyr oppå meg, men han gjorde det som skulle til, sa Murray.

Selv sier Murray at han håper Pospisil er sliten etter de to maratonkampene han har lagt bak seg. Det kan godt hende at han også håper kanadieren har lagt igjen notatboka i garderoben når de to møtes til kvartfinale onsdag klokka 15.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer