Han har våknet fra koma, men de tør ikke fortelle ham at vennene er døde

Kan utløse et emosjonelt sjokk.

BÆRES UT: Helio Neto blir fraktet fra vraket til sykehus. Han har nå våknet fra koma, men det medisinske personalet tør ikke fortelle ham hva som har skjedd. Foto: AFP PHOTO / STR / Raul ARBOLEDA / NTB Scanpix
BÆRES UT: Helio Neto blir fraktet fra vraket til sykehus. Han har nå våknet fra koma, men det medisinske personalet tør ikke fortelle ham hva som har skjedd. Foto: AFP PHOTO / STR / Raul ARBOLEDA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er snart to uker siden flyet med det brasilianske fotballaget Chapecoense styrtet utenfor den kolombianske byen Medellin.

71 av de 77 personene om bord i flyet mistet livet i ulykken, men en av de som overlevde styrten er Chapecoense-spilleren Helio Neto.

Han var blant de overlevende som var hardest skadd, og har nylig våknet fra koma. Han husker derimot ingenting av det som skjedde, og skal ifølge Marca, som gjengir et intervju med brasilianske O Globo, ha spurt om «hvordan den første finalen gikk» og «hvorfor han hadde så store smerter».

Anbefalinger

Carlos Mendonca er en av legene som behandler Neto på sykehuset i Medellin. Han forteller at de foreløpig ikke har fått tillatelse til å fortelle forsvarsspilleren om hva som skjedde, da dette kan forverre helsetilstanden hans.

- Psykologen anbefaler at vi ikke forteller ham noe - dette for å unngå et emosjonelt sjokk som kan ødelegge rekonvalesensen hans. Vi venter nå på en uttalelse fra en spesialist til, sier han.

Neto har nylig begynt å puste for egen maskin etter ulykken etter å ha vært koblet til respirator i ni dager på grunn av en lungeinfeksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer