KONTRASTER:  Lionel Messi har vært med på å vinne det som går an å vinne som Barcelona-spiller. For landslaget har titlene uteblitt. Foto: NTB Scanpix.
KONTRASTER: Lionel Messi har vært med på å vinne det som går an å vinne som Barcelona-spiller. For landslaget har titlene uteblitt. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Han har vunnet alt som klubbspiller - men for landslaget har det blitt flere tårer enn titler

Lionel Messi spiller sin 100. kamp for Argentina lørdag.

Lionel Messi spiller sin 100. kamp for Argentina i Copa America lørdag. Så langt har landslagskarrieren handlet mer om tårer enn titler.

Argentineren jubilerer mot Jamaica i den siste kampen i gruppespillet i Copa America.

- Jeg er glad for å nå denne milepælen. Forhåpentligvis kan jeg feire med en seier og seinere få løfte trofeet, sier Barcelona-spissen i et intervju med avisa La Nación.

Messi, Sergio Agüero, Carlos Tévez er i Chile for å sørge for at Argentina vinner sin første internasjonale tittel siden 1993. Den gang ble det seier i Copa America. Da var Messi seks år.

Ørkenvandring Siden den gang har både Copa America og VM-sluttspill vært en ørkenvandring for Argentina med hensyn til trofeer. For Messi står landslagskarrieren i skarp kontrast til den suksessen han har oppnådd i klubblaget Barcelona. Fasiten der er fire mesterligaseirer, sju ligamesterskap og tre spanske cuptitler.

17. august 2005 fikk da 18 år gamle Messi sin debut for Argentina mot Ungarn. Det endte i en voldsom nedtur. Messi fikk sjansen som innbytter i andre omgang, men fikk rødt kort etter bare ett minutt for å ha brukt albuen mot en motstander.

Etter kampen fant lagkameratene unggutten gråtende i et hjørne av garderoben, ifølge argentinske medier.

Siden den gang har han gjort 46 mål på 98 kamper. Et imponerende tall, men det blekner kraftig sammenliknet med de 412 målene han har gjort på 482 kamper i Barcelona.

Tar rekordene Messi synes uansett å ha stø kurs mot veteranen Javier Zanettis rekord på 145 kamper for Argentina. Gabriel Batistuta er det søramerikanske landets mestscorende i historien med 56 fulltreffere. Også han vil bli passert av Messi.

Barcelona-juvelen var med å vinne U20-VM i 2005 og OL-gullet i Beijing i 2008. Foreløpig har imidlertid ikke mannen som antas å tjene en halv milliard i året VM-tittel eller en Copa America-seier å vise til.

I Copa America-sammenheng har han bare scoret tre mål på 12 kamper.

I fjorårets VM-sluttspill i Brasil var VM-tittelen i sikte, men Mario Götzes scoring i ekstraomgangene i finalen ga Tyskland seieren.

Mange har hevdet at Messi ikke vil overgå landsmannen Diego Maradona før han sikrer seg en av de store titlene.

- Mine 99 kamper for Argentina har vært en fantastisk opplevelse, men dessverre uten titler, sier Barcelona-stjernen.

(NTB)