Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han holdt på å presse meg ut av banen

Kusk Geir Flåten irritert på kollega Kristian Malmin. - Men jeg ante ikke noe om kupongen.

MILLIONKAMPEN: Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt om lag 575 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetalingen i påvente av granskingen til Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto. FOTO: TRAV24.NO.
MILLIONKAMPEN: Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt om lag 575 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetalingen i påvente av granskingen til Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto. FOTO: TRAV24.NO. Vis mer

(Dagbladet): Ryktet som Det Norske Travselskap (DNT)  og Norsk Rikstoto vil komme til bunns i etter milliondramaet i V75 på Drammen sist lørdag, er om nestfavoritten Føynland Kongen og kusk Geir Flåten ble «ofret» til fordel for «gullkupongen» til en ansatt i DNT, som var på jobb blant kuskene denne lørdagen.

Den travansatte hadde ikke Føynland Kongen på kupongen. Han hadde åtte hester som ville gitt 28,8 millioner kroner i utbetaling.

Svært irritert I intervjuene etter løpene var kusken Geir Flåten svært irritert på disponeringen til kollega Kristian Malmin bak 12. valget Ramstad Loke.

DNT og Norsk Rikstoto vurderer nå om Malmin kusket for å hjelpe sin DNT-ansatte venn til storgevinst ved å knekke «nullhesten» Føynland Kongen.

I dag er alle de 14 kuskene i løpet avhørt av dommerkomiteen på Drammen travbane - slik Malmin ble lørdag rett etter løpet.

- Ble presset ut - Jeg hadde ikke hørt noen rykter på stallplass om kupongen som blir diskutert nå etterpå. Det var ikke derfor jeg var gretten på Malmin, men han holdt på å presse meg inn på indrebane, sier Geir Flåten (44) til Dagbladet etter at han hadde forklart seg seg for dommerkomiteen tirsdag.

- Så du klandrer ikke Malmin for å presse opp tempoet med en hest som i utgangspunktet hadde tapt terreng på galopp?

- Nei, alle får kjøre sine hester som de vurderer er til gagn for egne sjanser. Men jeg ville ikke ivaretatt sjansen til min hest,hvis jeg hadde sluppet teten til Malmin og Ramstad Loke, som ikke hadde vist form - i motsetning til min hest. Jeg sa til Malmin underveis at jeg ikke ville slippe, men fikk ikke noen respons.

- Så du mener altså ikke at favoritter som ligger i tet skal være skjermet?

- På ingen måte. Alle må vurdere sine hester på egen hånd. Men jeg ble irritert på den trange kjørringen, og det var det jeg klagde på. Jeg ante ikke noe om spillernes kuponger, det er ikke min oppgave,sier Flåten til Dagbladet.

Bankerkusk ante ikke noe Frode Hamre kusket ikke noen av hestene i den omdiskuterte V75-finalen, men han vant med en av dagens største favoritter Anthony Boko i V75-5.

Det var en av bankerhestene til den travansatte, og verdien på kupongene var allerede over 200 000 kroner.

- Jeg hadde mer enn nok å gjøre i løpet av dagen med mine starthester. Ryktene som har oppstått, ante jeg ikke noe om før jeg har lest om det etterpå. Jeg fikk jobbe uforstyrret med det jeg skulle gjøre, sier Frode Hamre til Dagbladet.