- Han hopper vel ikke med arma

Bardals fysioterapeut om VM-sjansene.

BRAKK HÅNDLEDDET: Anders Bardal hoppet svært langt i dagens kvalifiseringsrenn. Så langt at han slo bakkerekorden - og slet med å holde seg på beina. Hoppveteranen støttet seg med venstrehånda og pådro seg et håndleddsbrudd. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT
BRAKK HÅNDLEDDET: Anders Bardal hoppet svært langt i dagens kvalifiseringsrenn. Så langt at han slo bakkerekorden - og slet med å holde seg på beina. Hoppveteranen støttet seg med venstrehånda og pådro seg et håndleddsbrudd. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske skihopperen Anders Bardal falt og pådro seg et håndleddsbrudd under dagans kvalifiseringsrenn i Wisla, Polen.

Med ham på sykehuset var hopplandslagets fysioterapeut, Lars Haugvad, som kunne fortelle Dagbladet at Bardal var på vei vekk fra sykehuset i skrivende stund.

- Han er oppegående og i god form, og vi er på vei for å forlate sykehuset nå, så det går fint med han, sier Haugvad.

- Hopper ikke med arma Den 32 år gamle hoppveteranen landet på 140 meter - én meter over bakkerekorden - men slet med å holde seg på beina og måtte ta seg til med venstrehånda.

- Kan du på nåværende tidspunkt si noe om omfanget av Bardals skade?

- Det har jeg ikke oversikt over enda, men vi har tatt bilder av hånda og bildene er sendt hjem. Der skal de se videre på dem og evaluere skaden, sier Haugvad.

- Hvor lenge varer typisk en slik håndleddsskade? Står VM i fare?

- Det må jeg nesten vente med å si noe om før vi får tilbake evalueringen av bildene.

- Kan Bardal delta i VM selv om hånda ikke er 100 prosent frisk?

- Vel, han hopper jo ikke akkurat med arma, han er jo ikke for eksempel tenisspiller. Jeg tror jeg avslutter med å si det, jeg, svarer Haugvad med en humoristisk undertone.

Det første hopprennet i Falun-VM gjennomføres om 36 dager.

- Typisk Hovedpersonen selv forteller NTB at han syns det er litt typisk at denne skaden skulle komme akkurat nå.

- Selvfølgelig kunne det gått mye verre, men det er litt typisk at det går slik når hoppingen begynner å fungere igjen. Det er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake, sa Bardal.

Videre forteller han at han tar med seg det gode hoppet videre.

- Vi vet ikke helt hvor lang tid dette tar, men jeg tar med meg at hoppingen min i alle fall fungerte bra, la Bardal til.

Sju norske hoppere deltar i Wisla, og alle klarte å kvalifisere seg til rennet som går seinere i kveld. Anders Jacobsen ble fjerdemann, Rune Velta sjettemann, Bardal ellevte, Tande 16., Forfang 17., Hilde 24. Anders Fannemel var allerede forhåndskvalifisert.

Karciej Kot var best i kvalifiseringen med et hopp på 134,5 meter. Rennet i Wisla, dessverre uten Bardal, sendes på NRK fra klokken 17.25
Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer