- Han hviler aldri

Drillo tror ikke mye på at Nils Arne Eggen forsvinner fra rampelyset selv om han i morgen avslutter trenerkarrieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

P>

- Jeg ser ikke for meg Nils Arne som pensjonist. Jeg tror han kommer til å synes godt i norsk fotball, sier Egil Drillo Olsen til Dagbladet.

Sjøl har Drillo hatt en sentral plass i norsk fotballdebatt etter at han avsluttet sin siste jobb som trener med å få sparken fra Wimbledon. Han tror Eggen blir like tilstedeværende som før.

- Han får finne ut sjøl hva han vil gjøre. Men han kommer nok til å bruke energien sin i andre sammenenhenger innen fotballen. Håper han ikke nøyer seg med bare å være TV-ekspert - slik noen ønsker ham, sier Drillo.

Jobbhensyn forhindrer Drillo i å ta turen til Lerkendal i morgen kveld for å se Eggen ta farvel med hjemmefansen (og omvendt) i den siste Champions League-kampen mot Lyon. Men Drillo oppsummerer mer enn gjerne Eggens posisjon i norsk fotball.

- En institusjon

- Eggen er og har vært en institusjon i norsk fotball. Han har jo vært der siden jeg gikk på fotballtrenerkurs for snart 100 år siden.

For Drillo har høsten sånn sett vært preget av vemod.

- Det er en epoke som er slutt. Det er ikke lenge siden en stor spiller også ga seg, Jostein Flo. Nå er det Eggens tur. Disse to har betydd enormt mye for norsk fotball.

- Hviler aldri

I Trondheim snakkes det både om å lage statue og gjøre Eggen til æresborger. Drillo fikk på fotballtinget for to år siden det høythengende gullmerket til Norges Fotballforbund. Nils Arne Eggen må vente til Tinget om to år før han eventuelt blir formelt hedret av Fotballforbundet. Drillo vil ikke spekulere på om Eggen eventuelt fortjener å få Fotballforbundets ekstremt sjeldne hedersbevisning - æresmedlem. Bare to står på lista. Pioneren, landslagsspilleren og NFF-presidenten Per Skou var den første i 1934. NFFs legendariske generalsekretær Nicolai «Nikken» Johansen var den andre i 1983.

- Han fortjener all heder og ære han kan få. Men sjøl har jeg slike priser opp i halsen, sier Drillo.

Som heller vil snakke om Eggens framtid.

- Han er ikke typen som sitter i sofaen. Nils Arne liker å være med der det skjer. Det er nok et fornuftig valg han har gjort. Han fortjener å hvile, men han kommer aldri i livet til å hvile. Såpass godt kjenner jeg ham, sier Drillo.

Og dessuten:

- Det er jo på tide at han slutter, slik at andre kan vinne noe også.

GUTTA PÅ TUR: Nils Arne Eggen var akkreditert som journalist under fotball-VM i Frankrike i 1998. Da møtte han Egil «Drillo» Olsen sammen med de andre norske journalistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer