- Han jobber vel ikke i en vernet bedrift

KONGSVINGER (Dagbladet): TV2-reporter Ernst A. Lersveen forstår ikke kritikken fra landslagssjefen. - Vi har overhodet ikke kommet med noe personangrep mot Nils Johan Semb. Det er landslagssjefen i Norge vi er ute etter å diskutere, sier Lersveen til Dagbladet.

Den erfarne reporteren og fotballkommentatoren mener Semb må tåle å bli gått nøye etter i sømmene.

- Faktum er at Nils Johan Semb ikke har oppnådd resultater den siste tida, og da må han tåle å få kritikk. Han jobber vel ikke i en vernet bedrift, sier Lersveen til Dagbladet.

Hans kollega Davy Wathne mener det er sårende at Semb føler at han driver med personhets, ironisering og sarkasme.

- Jeg er aldri ondskapsfull, men prøver å stille spørsmål med brodd, sier Davy Wathne til Dagbladet.

- Trekk deg!

Han presiserer på det sterkeste at TV2-duoen ikke er ute etter å ta Nils Johan Semb som person, men de synes resultatene han har levert ikke holder mål.

Davy Wathne mener Nils Johan Semb gjør de samme feilene som Thorbjørn Jagland da Arbeiderpartiet ikke klarte å snu sin negative trend. Wathne mener landslagssjefen må trekke seg fordi han ikke har oppnådd resultater.

- Semb mangler evnen til å skape glød og tro i spillergruppen. Han mangler også evnen til å snu den negative trenden. På meg virker det som han gjør mange av de feilene som Arbeiderparti-leder Thorbjørn Jagland gjorde, sier Wathne og fortsetter:

- Jeg må presisere at jeg har ingenting imot Nils Johan. Jeg synes han er gjennomført sympatisk og høykompetent, men problemet er at han ikke klarer å få det beste ut av spillerne. Det synes jeg er fryktelig trist, sier Wathne.

Håndtverker

- Ingen store fotballnasjoner ville vært fornøyd med å tape mot de lagene vi har tapt mot. Jeg nekter også å tro at Hviterussland har blitt så mye bedre de siste årene, sier Wathne.

- Nils Johan er en håndtverker. Ikke en kunster. På det nivået fotballen spilles i dag trenger vi en kusntner. Nils Johan bør ta konsekvensene av at det norske laget ikke fungerer og stille plassen sin til disposisjon, sier Wathne.

Han mener det er eneste rette løsning på den situasjonen Norge er havnet opp i.

Dårlig innvirkning

- Nils Johan har ikke har gjort annet enn det han ble bedt om - med det utgangspunkt og de forutsetninger han har - kan umulig sies å ha sviktet noen. Men merittlisten med alle de tapte kampene er nå blitt en belastning. Nils Johan har heller ikke evnen til å snu motgangen. Alle valg blir feil, og det merker vi også på kroppsspråket hans, sier Wathne.

Han sammenlikner det med kroppsspråket til fotballdommere.

- Som dommer kan du være dritusikker på om en avgjørelse er riktig eller feil underveis i en kamp. Er du usikker og signaliserer den usikkerheten overfor spillerne på banen vil du få problemer. Er du derimot myndig og står for de avgjørelsene du tar går alt mye bedre, sier Wathne.

- Sembs usikkerhet i valgene som er blitt gjort har hatt dårlig innvirkning på spillergruppen. Semb klarer ikke få ut deres maksimale prestasjonsnivå, sier Wathne.

Dårlig motivator

Han mener Sembs forgjenger Egil «Drillo» Olsen var mye flinkere til å motivere spillerne.

- Jeg er ikke til stede på spillermøtene og vet ikke hva Nils Johan sier, men spillerne er ikke blitt dårligere de siste årene. Semb får spillere på landslaget som er fullt bevæpnet, men klarer ikke å lede dem i krigen, sier Wathne og fortsetter:

- Problemet er at Nils Johan ikke har funnet den trylleformelen som Drillo fant. Med sin guruaktige væremåte fikk Drillo spillerne til å gå på med dødsforakt i hver kamp uansett hva motstanderne het. Nå taper vi for middelmådigheter, sier Davy Wathne.