- Han kaller meg «sadisten»

STAVANGER (Dagbladet): Kjell Arve Husby gir Ole Klemetsen knallhard trening og hundrevis av piller. - Han kaller meg «sadisten». Det er et godt tegn, sier Husby med et glis.

Det er løpetrening på Stavanger stadion, og Husby jager Klemetsen rundt banen. Tar et godt grep når bokseren skal strekke ut, slik at det gjør skikkelig vondt. Og så kommer Klemetsen-bikkja Champ til unnsetning, og slikker Ole over hele ansiktet.

Bokseren svetter og ler, pappa Big-John forteller vitser. Stemningen er god tre uker før tittelkampen mot Clinton Woods i London. Ifølge Team Klemetsen har Husby løftet Ole et helt hakk med sine treningsopplegg.

Opp å danse

- Jeg har lagt vekt på utholdenhet og bevegelsesmønstre. Han har mye å hente på det løpetekniske, å variere og bryte mønsteret. Ole må opp på tå og danse, sier Husby.

- Før løp jeg som en gamp. Nå beveger jeg meg mye bedre. Og så har han lært meg balanse og spenst, sier Ole Klemetsen.

Bokseren er også prøvekanin for Husbys siste produkt, en sportspakke med økologisk framstilte piller. Urter, vitaminer og andre godstoffer skal gi Klemetsen det lille ekstra. 20 svære piller om dagen.

- Altfor mange, klager Ole.

- Husby? Jeg kaller ham bare Pille-Ola, sier Big-John.

To kilo

Etter fire ukers trening på Kanariøyene veier den solbrune bokseren 81 kilo. Det er bare halvannen kilo mer enn hva pila på innveiingsvekta skal vise om tre uker. Denne gang slipper han kanskje å pine seg ned en halv størrelse før kampstart.

- Vanligvis har jeg fem-seks kilo for mye på denne tida. Men jeg har et mye bedre kostopplegg nå, spiser seks ganger om dagen. Å ta av to kilo på tre uker er ingenting. Jeg er i rute.

- Ole har vært i veldig god form tidligere. Nå begynner han å nærme seg ekstremt god, mener Kjell Arve Husby.

Viktig

Ole har sparret mot Clinton Woods mange ganger, og Team Klemetsen har 70-80 sparringkamper på video. Den 29. april møtes to boksere som kjenner hverandres styrker og svakheter inngående.

- Vi er kamerater. Men alt det er glemt når vi kommer i ringen, sier Ole.

Vinner han i London, er han europamester i boksing. Igjen.