Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han kalles «Europas siste diktator» og «Saddam»

I dag hjemmedebuterer Felix Magath som Fulham-manager. Les ukas dødball.

KLAR FOR KAMP: Fulham-manager Felix Magath ser ganske snill ut, men utseende skal visstnok bedra - for denne mannen er kjent for å presse spillerne sine til det ytterste. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: Fulham-manager Felix Magath ser ganske snill ut, men utseende skal visstnok bedra - for denne mannen er kjent for å presse spillerne sine til det ytterste. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Felix Magath er elsket og hatet for sine kontroversielle treningsmetoder. I dag leder han Fulham på Craven Cottage for første gang, og det mot José Mourinhos Chelsea.

Det er ingen tvil om at den 60 år gamle tyskeren, sønn av en militærfar, har gjort suksess som manager. Han har vunnet Bundesliga tre ganger (to med Bayern München og én med Wolfsburg), den tyske cupen to ganger og den tyske ligacupen én gang.

PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Robin van Persie og hans Manchester United ligger på sjetteplass før helgas runde. Her er han fra tida i Arsenal, med daværende lagkamerat Bacary Sagna, etter å ha scoret mot Tottenham. Foto: Bogdan Maran / Ap
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Robin van Persie og hans Manchester United ligger på sjetteplass før helgas runde. Her er han fra tida i Arsenal, med daværende lagkamerat Bacary Sagna, etter å ha scoret mot Tottenham. Foto: Bogdan Maran / Ap Vis mer

Samtidig har han gjort det helt middels i andre klubber, som i Eintracht Frankfurt og Werder Bremen. For to uker siden ble han ansatt som Fulham-manager, Magaths første klubb utenfor hjemlandet. Hans første kamp endte 1-1 borte mot bunnrival West Bromwich.

Diktator Tyskeren vært myteomspunnet, elsket og hatet for sine ukonvensjonelle treningsmetoder. I kortform kan disse metodene oppsummeres med ett ord: Knallhardt.

Fulham-manageren har tro på streng disiplin og tung, fysisk trening, gjerne løpende opp og ned en bakke, etterfulgt av en styrkeøkt. Hasan Salihamidzic var så (u)heldig å ha brukket armen før én av disse treningene, men Magath var snill nok til å la bosnieren slippe unna med å ta armhevingene med én hånd.

Med en sånn tilnærming til fotball, er det ikke rart 60-åringen har fått kallenavn som «Saddam» og «Quälix» (spiller på det tyske ordet for tortur). Tidligere Eintracht Frankfurt-spiller Bachirou Salou mente Magath var «Europas siste diktator».

Tøff test Om det er tysk disiplin som skal til for å John Arne Riise, Brede Hangeland og Fulham opp fra sisteplass i Premier League gjenstår å se. Dagens oppgjør mot tittelutfordrer Chelsea blir i så tilfelle en slags lakmustest.

Tidligere Magath-elev Jan Åge Fjørtoft sier det kanskje best:

- Jeg veit om Felix Magath kunne ha reddet Titanic, men de overlevende ville i alle fall ha vært i toppform.

Hele Norges coronakart