Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han kalte meg «en jævla negerkuk»

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset- Brann 1- 2. Branns sportslige suksess drukner i skandaler: 13 Brann-supportere ble arrestert etter fyll og bråk, dommeren truet med å stoppe kampen på grunn av gjenstander som ble kastet inn på banen - og Strømsgodsets Christer George (19) ble utvist etter en spontanreaksjon på et tilrop fra Branns Stefan Paldan: - Han kalte meg «jævla negerkuk», sier George.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodsets unge midtbanespiller var nedbrutt etter episoden som endte med rødt kort. Han opplevde også liknende kommentarer fra Molde-spillerne da han debuterte for Skeid i Tippeligaen. Men ikke like direkte som i går.

Også tv-bildene fra kampen viser at George umiddelbart etter det røde kortet refererer de samme ordene til dommer Kjell Alseth som Paldan skal ha brukt.

- Jeg reagerte kraftig på det som ble sagt, men hadde full kontroll da jeg puffet borti ham. Jeg hadde regnet med å få gult kort, men aldri rødt, sier George.

Stefan Paldan selv benekter at han skal ha brukt de ordene. Paldan sier dette:

- Jeg kan ha sagt «jævla idiot» eller noe sånt, og ber på det sterkeste om unnskyldning hvis han oppfattet det annerledes.

- Jeg har ingen rasistiske tendenser, påpeker Paldan.

Christer George bare rister på hodet når han blir konfrontert med Paldans versjon.

- Klart han nekter. Selvfølgelig vil han ikke ha dette på seg, sier George.

- Hvis dette stemmer, så er det krise for fotballen i Norge, sier Strømsgodsets trener Jens Martin Støten.

- Hørte ingen ting

Linjedommer Roe Vidar Lien sto kloss inntil episoden, men hevder han ikke sanset annet enn Georges fysiske reaksjon mot Paldan.

- Jeg hørte ingen ting, sier Lien til Dagbladet.

Kampobservatør Arild Thorp kalte først George - deretter Paldan - inn til korte avhør i dommergarderoben etter kampen. Deretter gikk det nærmere en time før Thorp og dommertrioen kom ut.

- De har hver sin versjon. Det blir påstand mot påstand, sier Thorp.

  • 24 timer etter kampslutt skal han ha sendt kamprapporten til Norges Fotballforbund.

- Dette er veldig trist, sier Thorp.

Liten ære

Sammenholdt med politirapportene fra natta og kampdagen, blir det dokumenter som levner Sportsklubben Brann liten ære.

  • 13 supportere ble arrestert etter fyll og bråk på en pub i Drammen sentrum tidligere på dagen. To ble sendt til legevakta.
  • Tre ganger måtte speakeren på Marienlyst be Brann-supporterne slutte å kaste gjenstander inn på banen. Dommer Alseth truet med å avbryte kampen hvis det gjentok seg etter den siste advarselen.
  • En Brann-supporter måtte hjelpes over sperringene og inn til Røde Kors-personellet på indre bane, for å bli behandlet for en kuttskade i hånda.

Skadelig

Episodene oppsto fire dager etter voldsepisodene mellom Brann- og Vålerenga-supporterne i Bergen, og natta etter at Brann Supporter Team sendte ut en pressemelding der de appellerer til media om økt forståelse.

UTVIST:</B> Dommer Kjell Alseth viste ut Christer George etter en episode mellom George og Branns Stefan Paldan.
<B>NEKTER:</B> Branns svenske midtbanspiller, Stefan Paldan, nekter for å ha kommet med rasistiske uttalelser til Christer George. - Kanskje jeg kalte ham en idiot, eller noe sånt, sier Paldan.