Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han kan avgjøre Lillehammers skjebne. Da han kikket ut vinduet, stusset han over noe

Hoppdirektør Walter Hofer.

MEKTIG:   Renndirektør i FIS, Walter Hofer, kikker ut av bua på Lillehammer. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
MEKTIG: Renndirektør i FIS, Walter Hofer, kikker ut av bua på Lillehammer. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Lillehammer har kniven på strupen. Dersom OL-byen fra 1994 skal fortsette å arrangere verdenscupen i hopp, er den avhengig av vellykkede renn i helga

Med et vellykket renn menes gode forhold for hopperne, god publikumsatmosfære i bakken - og i sum gode TV-bilder ut til verden.

Østerrikeren Walter Hofer (58) er hoppsportens mektigste stemme. Han er renndirektør i FIS. Utpå vårparten vil han levere sin innstilling til hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet. Til slutt avgjøres skjebnen i et council.

- Fantastisk Hofer var naturligvis på sletta under rennene for kvinner og menn i den lille bakken på Lillehammer i går. Etter mennenes konkurranse, som ble vunnet av Gregor Schlierenzauer, sa han:

- Det var fantastisk, med mange gode prestasjoner. Arrangøren hadde sørget for en godt preparert bakke, og det var mange gode hopp.

- Hva med atmosfæren?

- Ja, det var atmosfære. Men vi må finne en sektor der vi kan samle alle tilskuerne, og gjøre det hele mer kompakt.

Hofer stusset over at publikum i unnarennet satt på samme side som TV-kameraene. Dermed var det vanskelig å se at det faktisk var 3000-4000 tilskuere i bakken.

Det var betydelig bedre enn i fjor. Samtidig er det 40.000 sitteplasser i Lysgårdsbakkene. Mye skal til for å få en «heksegryte-følelse» i anlegget.

Gnistrende For første gang denne sesongen fikk FIS arrangert tilnærmet knirkefrie hopprenn. Vinden var intet problem, og vinterforholdene var gnistrende med 10-15 minusgrader.

TV-bildene ut til verden ble gode. Men Hofer mener altså de kunne vært optimalisert ytterligere - med en litt annen plassering av publikum.

Hopperen Tom Hilde (26) kom på 16. plass i går. Han sier:

- Det er det moromste rennet vi har hatt så langt i år. Når det blir arrangert et så flott renn, bør TV-produktet være viktigere enn hvor mye folk som er i bakken.

DET DU IKKE FIKK SE PÅ TV ...  Mesteparten av publikum hadde samlet seg til høyre for bakken på Lillehammer. På samme side sto TV-kameraene. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
DET DU IKKE FIKK SE PÅ TV ... Mesteparten av publikum hadde samlet seg til høyre for bakken på Lillehammer. På samme side sto TV-kameraene. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Han fortsetter:

- Ikke var det ventning. Forholdene var perfekte. Det samme var bakken. Det er det viktigste, ikke hvor mange som kommer og heier.

- Ikke bare Hofer - Jeg prøver ikke å ta fra Walter Hofer makt og myndighet. Men det er ikke bare han som bestemmer om det blir verdenscuprenn i hopp på Lillehammer.

Det sier leder i organisasjonskomiteen, Eiliv Furuli, til Dagbladet.

- Dette handler om vi skal arrangere en komplett nordisk helg på Lillehammer. Og da er det ikke bare Walter som bestemmer, men summen av det renndirektørene går inn for. Så skal det tas opp i FIS-familien og council, basert på innstillinger.

Furuli fortsetter:

- Det er 40.000 sitteplasser i Lysgårdsbakkene. Det er et tøft prosjekt å få dem til å virke intime. Foreløpig ligger vi på den fireårige FIS-kalenderen. Men den er åpnet, og derfor må vi bevise litt.

Søndag formiddag snør det på Lillehammer. Klokka 15.00 er det klart for mennenes renn i den store bakken.

Så er spørsmålet hvor mange tilskuere som kommer i dag.

NESTEN PALLEN:  Anders Bardal ble beste nordmann på 4. plass i går. I dag er det renn i den store Lillehammer-bakken. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
NESTEN PALLEN: Anders Bardal ble beste nordmann på 4. plass i går. I dag er det renn i den store Lillehammer-bakken. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media